Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Nemzetközi sportnap a Pannon Egyetemen

2016. szeptember 14. 10:48 // Forrás: Edvy László - Pannon Egyetem
A Pannon Egyetem is csatlakozott az UNESCO által hirdetett, Egyetemi Sport Nemzetközi Napja programhoz, melynek keretében számos sportágat próbálhatnak ki, s versenyre is kelhetnek az egyetemisták.

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) 2015-ös döntése szerint szeptember 20. az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja, melyet első alkalommal rendeznek meg világszerte a felsőoktatási intézmények. Az esemény célja az egészséges életmód népszerűsítése, a sportolás jótékony hatásaira.

A megmozduláshoz örömmel csatlakozott a Pannon Egyetem is, amely sportbemutatókkal, különféle versenyekkel és a kampuszok közti „online küzdelemmel” is igyekszik színesebbé tenni délutáni programját. Küzdősportok, zumba, trx, vívás, lábtengó, falmászás és egészségpark is várja többek között a látogatókat a Pannon Egyetem I épületének parkolója mögötti helyszínen.

Emellett karonkénti csapatokversenyeket is rendeznek, ahol az alkalmi gárdák kötélhúzásban, akadálypályán mérhetik össze tudásukat. Sőt, a technika segítségével a zalaegerszegi, nagykanizsai és a keszthelyi kampuszok is beszállnak a versenybe.

archív fotóarchív fotó

A „kampuszválogatottak” rajthoz állnak: ingafutásban, kosárlabda büntetődobásban, s evezős ergométer versenyben is, melynek végén eldől, hogy melyik a legsportosabb kampusz a Pannon Egyetem égisze alatt.

vehirsport.hu
Tál Dominik

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.