Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Olimpiai bronzérmes oktatta a vívást

2016. szeptember 5. 17:22
Rédli András világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó, Rió újdonsült olimpiai bronzérmese tartott élménybeszámolót a Hriszto Botev Általános Iskolában.

Rendhagyó előadásban volt része hétfő délután a Botev iskola ifjú növendékeinek: Rédli András párbajtőrvívó tartott élménybeszámolót riói élményeiről. Rédli egyesülete – melyben idestova huszonegy éve vív Tapolcán –, az Sz-L Bau Balaton Vívó Klub két éve indította el vívóedzéseit a veszprémi általános iskolában. Rédli a kihelyezett vívószakosztály népszerűsítése mellett élettörténetével szolgáltatott pozitív példát a fiataloknak, ismertetve velük a sikerhez vezető utat.

– Rióban is lehetett érezni azt a határtalan szeretetet és támogatást, amit a magyar emberek nyújtottak nekünk, sportolóknak – köszönte meg a biztatást a tapolcai vívó, majd megmutatta bronzmedálját, amit a magyar párbajtőrvívó válogatottal – Boczkó Gáborral, Imre Gézával és Somfai Péterrel közösen – szerzett meg a regnáló ukrán világbajnok csapattal szemben.

Az érmet hamisítatlan gyermeki rajongással fogadta a lelkes közönség, akiknek a kiváló sportember a nebulók nyelvén magyarázta el az olimpiai játékok különlegességét. Vallott a teher okozta féleleméről, amit a legtöbb olimpikon átél élete során, s melyet csak a legnagyobbak tudnak legyőzni. Kiemelte: vidékről, egy kisvárosból is el lehet jutni a csúcsra. A kulcs mindössze az, hogy sosem szabad feladni. – Remek szakosztály működik Veszprémben is, mindenkinek megvan a lehetősége ahhoz, hogy olimpikon váljon belőle – tette hozzá.

A párbajtőröző a tanulás fontosságáról is szólt. – Az iskola talán még fontosabb, mint a sport. A kettő kiválóan megfér egymás mellett – jelentette ki az „élő példa”, hiszen Rédli András jelenleg harmadik diplomájáért hajt.

Az esemény zárásaként rögtönzött vívóedzést tarott a klasszis, majd az aláíráskérők hadát állta hosszú percekig, s az olimpiai bronzérem is kézről kézre járt a Botev iskola tornatermében.

Zatkalik Dániel

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.