Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Siófok a legsportosabb balatoni település

2016. augusztus 28. 20:21 // Forrás: Orosz Ferenc
Húsz település csapatainak részvételével, immár tizenkettedik alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót.

A nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként a résztvevő strandok együttesei mérhették össze egymással az erejüket három sportágban, streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában. Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet 2016-ban Siófok érdemelte ki.

Kellemes, sportolásra alkalmas idő fogadta a résztvevőket a Lido Strandon, a csapatokat Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár és Fekete-Páris Judit, a Balaton Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója köszöntötte. A remek minőségű pályákon ezúttal is egymást érték a mérkőzések. A legnépesebb mezőny – szokás szerint – a strandröplabda-tornára gyűlt össze, ahol 14 páros versengett a győzelemért. A döntőt végül egy révfülöpi és egy siófoki duó játszotta egymással, és a Veszprém megyeiek kerekedtek felül.

A streetballcsaták is sok izgalmat hoztak, és a korábbi többszörös győztes siófokiak a tavalyi harmadik hely után visszahódították elsőségüket. A strandfoci-torna döntőjében a zánkaiak kerekedtek felül a balatonberényiek ellen.

Az elért eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet az idén Siófok érdemelte ki Ábrahámhegy és Zánka előtt. A díjakat Péter Károly, Vonyarcvashegy polgármestere, Vörös Csaba, az Intersport keszthelyi üzletvezetője és Bartsch János főszervező adta át.

A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportügyekért Felelős Államtitkársága és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg. A helyi szervezők 34 település 37 strandján, 17 Veszprém, 4 Zala és 16 Somogy megyei helyszínen várták a szervezett keretek között sportolni szándékozókat az elmúlt két és fél hónapban.


Az eredmények

Streetball (9 csapat): 1. Siófok, 2. Ábrahámhegy, 3. Gyenesdiás
Strandfoci (10 csapat): 1. Zánka, 2. Balatonberény, 3. Ábrahámhegy
Strandröplabda (14 páros): 1. Révfülöp, 2. Siófok, 3. Balatonszárszó
Összesített végeredmény, a legsportosabb relepülés címért: 1. Siófok, 2. Ábrahámhegy, 3. Zánka.
A kapura rúgó verseny győztese: Bánki Márton (Balatonakarattya)
A kosárra dobó verseny győztese: Czirok Gábor (Szombathely)

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.