Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tokió rendezheti a '20-as olimpiát

2014. január 30. 13:45 // Forrás: mti
Tokió rendezi a 2020-as nyári olimpiát - döntött 125. ülésén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szombaton, Buenos Airesben.

 A japán főváros 1964 után rendezhet újra nyári játékokat. A három pályázó közül a szavazás első körében is Tokió végzett az élen, ám az abszolút többséget nem szerezte meg. Isztambul és Madrid azonos szavazattal zárt, közöttük újraszavazással döntöttek a NOB tagjai. A második körre végül a török város maradt versenyben, abban viszont ismét Tokióra voksoltak a legtöbben.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint a hosszú utazás miatt a magyar sportolóknak nem a legjobb, hogy a 2020-as olimpiát Tokió rendezi, ugyanakkor hozzátette, hagyományosan jó a kapcsolat a japánokkal.

 "Eredetileg mindenki úgy számolt, hogy Madrid lehet a nagyobb ellenfele Tokiónak, az viszont komoly hátrányt jelentett a spanyoloknak, hogy három NOB-tagjuk nem szavazhatott, és valószínűleg a négy olasz és a három francia sem támogatta a pályázatukat, mert a hírek szerint 2024-re Róma és Párizs is komolyan készül, egy 2020-as európai olimpia pedig gyengítette volna az esélyüket" - mondta Szabó Bence, a MOB főtitkára.

A két sportvezető a közlemény szerint azt mondta, az elmúlt napokban több NOB-taggal beszélt, s szinte biztosra vehető, hogy a vasárnapi szavazáson a birkózás, a fallabda, valamint a közösen pályázó baseball és softball közül a birkózás kerül fel a 2020-as, s így automatikusan a 2024-es olimpia műsorára is.

vehirsport.hu
további cikkek
Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. 2024. április 22. 21:58 Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában kézilabda Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában Ilic Zoran öt gólt lőtt a HSV Hamburg csapatában, amely házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott a VfL Gummersbach együttesével a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. április 21. 22:57 A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros labdarúgás A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén. 2024. április 20. 18:56 Férfi kézilabda Európa-kupa: az FTC döntetlent játszott az elődöntő első meccsén kézilabda Férfi kézilabda Európa-kupa: az FTC döntetlent játszott az elődöntő első meccsén A Ferencváros házigazdaként 28-28-as döntetlent játszott a görög Olimpiakosz csapatával a férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjének első mérkőzésén, szombaton. 2024. április 20. 17:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.