Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Mocsai: egyben kell tartani a csapatot

2014. január 25. 18:07 // Forrás: MTI
Mocsai Lajos szerint óriási dolog, hogy a magyar válogatott nyolcadikként zárt a dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon - a nyolc közé kerülés volt a szövetség célja.

"Úgy érzem, az osztrákok elleni utolsó mérkőzésen a magyar válogatott felélte az erőtartalékait, a legutóbbi három napban három játékosunk lett fekvő beteg. Ancsin kiesésével sajnos a távoli lövőzónában is elfogyott a variációs lehetőségünk" - mondta az Ausztriától elszenvedett vereséget követően a szakember.

A tréner ennek ellenére pozitívan értékelte a kontinensviadalt: "Ez a világverseny megmutatta, hogy a magyar kézilabdázás óriási erőfeszítéssel ott van a világ élvonalában és ott is marad. Tiszta szívvel gratulálok ehhez, hiszen ezt egy hihetetlenül erős mezőnyben tette."    

Mocsai Lajos szerint ez az Eb azt is megmutatta, hogy a csapatot mindenképpen egyben kell tartani a riói olimpiára, ugyanakkor ahhoz, hogy ott is sikeres legyen, változásokra van szükség.

"Meg kell oldanunk, hogy a válogatott játékosok a klubcsapatukban is meghatározó szerepet töltsenek be, ráadásul a külföldi sztárok igazolásával sokak játéklehetősége is hullámzóvá válik. Mind emellett meg kell említeni, hogy korábban két fő csapat mellett egy-két külföldi klub adta a válogatott keretét, most pedig tíz egyesületből érkeztek a játékosok, ez pedig nehezítette a koncentrált munkát."    

Mocsai szerint ez a torna rávilágított, hogy egy-egy játékos kivételével nincs olyan fiatal, aki hosszútávon átütő nemzetközi támogatást jelent a válogatottnak, éppen ezért úgy érzi, mindenképpen együtt kell tartani a jelenlegi keretet.

"Meg kell találnunk azokat a tartalékokat, amiből ezt a csapatot olyan szintre lehet hozni, amiből jó eredményt lehet kihozni" - tette hozzá a szövetségi kapitány.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.