Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bécsi Nikolett ezüstérmet szerzett a kick-box világkupán

2016. augusztus 14. 21:45
A Veszprémi Thai Boksz SE kiválósága egy ezüstérmet és egy ötödik helyezést ért el a XXII. kick-box világkupán.

A közelmúltban Budapest adott otthont a XXII. kick-box világkupának, melyen 30 ország 2123 versenyzője szerepelt. A háromnapos eseményen a Veszprémi Thai Boksz SE kiválósága, Bécsi Nikolett is tatamira lépett. Első számában több régi riválisát is látványos küzdelemben legyőzve menetelt a döntőig, ahol ezüstérmet szerzett.

A folytatásban – kategóriája legkisebb versenyzőjeként – jóval nagyobb ellenfeleivel szemben is sikerült érvényesíteni a tudását. Jól időzített versenyformája látványos lábtechnikával párosult küzdelmi kombinációkat eredményezett, melyeket a nézők hangos ovációval jutalmaztak. Azonban az elődöntőbe jutásnál török ellenfele nagy ponthátrányból, szabálytalan technikával kétszer is lerúgta. A másodiknál csak a szakszerű orvosi segítség hozta rendbe a combját, amit ellenfele észre is vett, ezért mindent egy lapra feltéve próbálta erős letámadásokkal legyőzni. Ezeket Nikolett rutinosan megkontrázta, s végül megnyerte a meccset.

Néhány menet maradt a további orvosi ellátásra és regenerálódásra, majd ismét tatamira kellett lépnie, ahol hatalmas cseh ellenfelével szemben ismételten be tudott vinni két fejrúgást, így hozta az első harmadot. A második menetben azonban ismét szabálytalan rúgást kapott a sérült combjára, ami újabb orvosi ellátást igényelt. Dönteni kellett, hogy egy komolyabb sérülést kockáztatva folytassa-e a versenyt, vagy a menet vége előtt befejezze a küzdelmet. Edzője, Vajky László utóbbi mellett döntött, átgondolva tanítványa következő világversenyeire való felépülésének kockázatát.

Bécsi így kiváló versenyzéssel egy ezüstérmet és egy ötödik helyezést hozott Veszprémnek a viadalról. A sportoló a nyár végén egy nemzetközi edzőtáborban készül az év második felében előirányzott kick-box, illetve tékvandó világversenyekre.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.