Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tájfutás szünet nélkül

2016. július 22. 18:18
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói a bajnoki holtszezonban sem maradtak versenyzési lehetőség nélkül.

Bár a tájékozódási futó országos bajnokságok csak ősszel folytatódnak majd, a „nyári szünet” idejére sem marad versenyzési lehetőség nélkül, aki a sporteredmények vagy akár a nyaralási lehetőség miatt egy-egy tájfutó versenyt céloz meg hétvégenként az ország különböző vidékein.

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) képviselői a közelmúltban három megmérettetésen vettek részt, és szerepeltek eredményesen.

24 órás váltó – július 2-3. Kab-hegy

A Kab-hegyen rendezték meg a tájékozódási futó versenyek sorában is különleges kihívást jelentő 24, illetve 12 órás váltó verseny, amelyre csapatban és egyéniben is lehetett nevezni. A stratégiai játéknak is beillő megmérettetésen a rendelkezésre álló idő alatt (12 vagy 24 óra) a csapattagoknak a különböző hosszúságú és nehézségű pályák közül a képességeiknek megfelelőket kellett kiválasztani és teljesíteni, egymást folyamatosan váltva.

A kereken fél napon át tartó versenyszámban 12 csapat mérte össze erejét, hármuknak sikerült 15 pályát is teljesítenie hibátlanul este 10 óráig (ez volt a rekord). Közöttük a csapattagok összetett időeredménye döntötte el a sorrendet.

A VHSE 12 órás váltója kiválóan helytállt - Fotó: Perczel-Szabó KrisztiánA VHSE 12 órás váltója kiválóan helytállt - Fotó: Perczel-Szabó Krisztián

Kiélezett küzdelemben 2. helyen végzett a „Jó reggelt Hódos-ér!” nevű formáció: Bálint Ádám, Angyal Dániel, Bálint Benedek, Tokai-Kiss Bálint és Bálint Bence. A fiúk egyenként közel egy félmaratonnak megfelelő távot futottak.

Balaton Kupa – július 8-10. Zalaszentgrót – Döbröce

Egy héttel később a zalaszentgróti termálfürdő és belváros, valamint a Döbröce környéki dombság területén rendezték meg a Balaton Kupa országos rangsoroló tájékozódási futó versenyt.

A Bálint testvérek a dobogón - Fotó: Bálint BenceA Bálint testvérek a dobogón - Fotó: Bálint Bence

A színes kísérő programokkal tarkított, háromnapos versenyen újabb szép dobogós helyezéseket értek el a VHSE sportolói.

Bálint Benedek Bálint Benedek

Eredmények:
F14B: 1. Bálint Benedek, 3. Bálint Ádám
F40: 1. Bálint Bence

Vértes Kupa – július 15-17. Tata, Körtvélyespuszta

Tata belterületén, a tó környékén, valamint klasszikus vértesi terepen került sor a következő erőpróbára, a 2016. évi Vértes Kupa háromnapos országos rangsoroló versenyre.

Németh Zsoltné második lett - Fotó: Bálint BenceNémeth Zsoltné második lett - Fotó: Bálint Bence

– A verseny igazán kemény helytállást igényelt mindenkitől, talán az idei évad legrosszabb időjárását fogták ki a résztvevők: két napon át, kíméletlenül szakadó esőben és viharos szélben kellett a csúszós hegyoldalakon lavírozniuk. Sokat mond, hogy a nevezésekhez képest a mezőnyök egy része el sem indult végül. A helyzeten a célban osztott ajándék fagylalt sem javított sokat… Nyilván a szervezők sem ilyen szélsőségesen rossz körülményekre készültek július derekán. Az egyesületünk képviseletében résztvevő versenyzők azonban nemcsak hibátlanul teljesítették a távokat, de mind az öten kivívták a helyüket a dobogón is – számolt be a körülményekről a VHSE tájfutó szakosztályának sajtóreferense, Mérő Edit.

Eredmények:
F10D: 1. Bálint Gergő
F14B: 2. Bálint Ádám
F16B: 3. Bálint Benedek
F40A: 2. Bálint Bence
N40A: 2. Németh Zsoltné

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.