Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Túra a Balaton-felvidék legszebb részén

2014. január 30. 13:44
A Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE szeptember 22-én (vasárnap) gyalogos nappali teljesítménytúrát szervez a Káli-medencében.

A szervezők útközben a Szent Balázs templomromnál, a Tagyon Birtokon, a kővágóörsi Zenit sörözőben és Salföldön biztosítanak frissítést (gyümölcsre, egy kis édességre, teára és zsíros kenyérre lehet számítani) a túrázóknak. Az útvonalon több helyen lehet kiváló minőségű vizet vételezni, érdemes megkóstolni a szentantalfai forrásvizet és természetesen a kékúti ásványvizet is.

A program a Balaton-felvidék alighanem legszebb részén, a Káli-medencén vezeti végig a túrázókat. Az útvonal nem megy át a Hegyestű geológiai bemutató helyen, de akinek a szintidejébe belefér annak érdemes bekanyarodnia a régi bazaltbányába és felmászni a Hegyestű tetejére. A szüreti szezon derekán járunk, így aki nem veti meg a jó bort, vagy szereti a szőlőt, fügét, almát, szedret, annak nem szabad kihagyni ezt a túrát. Valamennyi teljesítő emléklapot és kitűzőt vehet át.


Balatoni Kék Ősz – gyalogos nappali teljesítménytúra
Dátum: 2013.09.22., vasárnap.

A túra útvonala: Zánka Új Nemzedék központ, Szentantalfa, Hegyestű, Kővágóörs, Kékkút, Salföld, Badacsonytomaj. A közel 37 km-es távon kb. 500 méter szintemelkedés is vár a túrázókra.
Szintidő: 9 óra.
A rajt helye: Zánka Új Nemzedék Központ, Központi épület recepciója.
A cél helye: Badacsonytomaj vasútállomás.
Az indítási idő: 8:00-10:00.
Nevezési díj a helyszínen: 1.100,- Ft/fő.
Nevezési díjkedvezmény: MTSZ, MSTSZ, TTT, Magyar Turista Kártya, Szervezett turista, diák, nyugdíjas: egységesen 100,- Ft, szervezett iskolai csoportoknak 600,- Ft/fő.
Képek és friss információk a Balatoni Kék Ősz túra közösségi oldalán.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.