Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sikeres Eb-t zárt a magyar válogatott

2016. július 11. 15:33 // Forrás: MTI, Fotó: MASZ
A sportág szempontjából fontosnak és sikeresnek nevezte a magyar válogatott szereplését az amszterdami atlétikai Európa-bajnokságon Spiriev Attila sportigazgató.

A vasárnap záruló Eb-n a súlylökő Márton Anita és a gátas Baji Balázs ezüstérmet szerzett, a hétpróbázó Krizsán Xénia a negyedik, Zsivoczky-Farkas Györgyi az ötödik, a diszkoszvető Kővágó Zoltán pedig a hatodik helyen végzett.

"A topversenyzőink hozták magukat, Baji Balázs és Márton Anita teljesítménye magáért beszél, de Krizsán Xénia, Zsivoczky-Farkas Györgyi és Kővágó Zoltán előtt is le a kalappal" - nyilatkozott vasárnap az MTI-nek Spiriev Attila.

Hozzátette: rég volt olyan Eb, ahol öt magyar végzett az első hatban.

A sportigazgató hangsúlyozta, a kieső fiatal atléták közül is szinte mindenki helytállt.

"A női váltó 34 éves országos csúcsot állított be, a gátas Szűcs Valdó, aki még jövőre is utánpótláskorú lesz és az 1991-es születésű Sipos János 100-on tudott menni egy kört." - mondta, jelezve, olyan tapasztalatokat szereztek a fiatal, tehetséges versenyzők, ami kamatozni fog a jövőben.

Magyarország szokatlanul nagy csapattal, 32 atlétával vett részt az Eb-n.

vehirsport.hu
további cikkek
Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján magyar futsalválogatott Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján A magyar futsalválogatott kedden 3-1-re kikapott a csehektől a Szlovákiában rendezett nemzetközi felkészülési tornán. tegnap 21:44 Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós két nap alatt öt gólt lőtt kézilabda Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós két nap alatt öt gólt lőtt Rosta Miklós kedden két, szerdán három gólt lőtt a Dinamo Bucuresti férfi kézilabdacsapatában. tegnap 21:41 Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Párizs 2024 Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet - mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a MOB szerdai sajtótájékoztatóján, melyet száz nappal a párizsi olimpia megnyitója előtt tartottak. tegnap 14:32 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. ma 14:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.