Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Megnyert meccsen vesztettek

2014. január 30. 13:44
Ötgólos félidei vezetés után három találattal alulmaradt a Veszprém Barabás a Siófok ellen a női kézilabda NB I-ben.

Nagy iramban kezdődött az összecsapás, az első percekben felváltva estek a találatok, majd a magasabb fordulatszámon pörgő hazaiak tudtak meglépni (7. perc: 6:2). A Barabás játéka nyomokban sem emlékeztettet a Dunaújváros elleni hazai vereségre, a lányok ezúttal elszántan és pontosan kézilabdáztak. A mérkőzés képe a Balaton-partiak időkérése után sem változott, sőt, a félidő derekánál már hat volt közte (10:4).

A képre kattintva galéria nyílik!

Szemerey remekül védett a bakonyi kapuban, eközben Tóth Eszter, Tóth Gabriella és Planéta folyamatosan túljárt Pastrovics eszén (21. perc: 14:7). Érkezett is a válogatott hálóőr helyére Futaki, a mieinket azonban elsősorban az ellenfél nyitott védekezése zavarta meg. Olyannyira, hogy nyolcperces hazai gólcsend következett, igaz, ez idő alatt a Somogy megyeiek is csak háromszor találtak be. Pelczéder pedig még betalált a dudaszó előtt, így a hullámvölgy ellenére is jócskán maradt a Róth-csapat előnyéből (15:10) a folytatásra.

Fordulás után úgy tűnt, hogy átlendült a holtponton a Veszprém. Öt perc elteltével ugyan háromra zárkózott az ellenfél, Tóth Gabriella révén hamar megduplázódott a fór (39. perc: 20:14). A meccs háromnegyedéig az történt a pályán, amit a vendéglátó akart, majd 23:17-es vezetésnél – Vlagyimir Golovin időkérése után – hatalmas hajrába kezdett a rivális. Zsinórban három vendég találat után a VBKC egyszer még megrázta magát (51. perc: 26:22), ekkor azonban rémálomszerű fordulatot vett a játék.

A bakonyiak testben és lélekben is fáradni látszottak, ráadásul a cserejátékosok sem tudtak lendíteni a szekéren. Bár Róth Kálmán kétszer is időt kért a végjátékban, az ő tanácsaival sem sikerült megfékezni a 8:0-s szériával fordító tóparti együttest (57. perc: 26:30). A végén a Siófok szárnyalt, ellenfele pedig padlóra került, esély tehát már nem maradt az újabb fordulatra.

A játéknap legnagyobb szenzációját a Dunaújváros okozta azzal, hogy hazai pályán 28:26-ra legyőzte a BL-résztvevő Ferencvárost. A tabellát négy forduló után a Debrecen (!) vezeti hibátlan mérleggel, a Veszprém egy győzelmével a nyolcadik helyen áll.

Női kézilabda NB I, 4. forduló:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–Siófok KC - Galerius Fürdő 29:32 (15:10)
Március 15. utcai sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.
Veszprém: SZEMEREY – Vesztergombi 1, TÓTH G. 6, PLANÉTA 6, Takács B. 3, TÓTH E. 9 (1), Pelczéder 3. Csere: Pásztor (kapus), Kurucz, Kokas, Gulyás, Palotás, Marincsák, Hajtai 1. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Siófok: Pastrovics – LUKÁCS 5, Léránt 3 (1), Szamoránsky A. 3, Dajka 3, BOGDANOVIC 8 (2), Szalai. Csere: Futaki (kapus), Deáki, DRÁVAI 4 (1), Varga N., ERDŐSI 6. Vezetőedző: Vlagyimir Golovin.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 3/1, ill. 4/4.

Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – Megnyert mérkőzést veszítettük el egy negyedórás gólszünet miatt. Meg kell keresnünk ennek az okát, s nagyon gyorsan keresnünk kell egy jobbszélsőt.

Vlagyimir Golovin: – Nagyon fontos mérkőzésen tudtunk felállni a padlóról. Nem játszottunk jól, de nagyon akartunk a győzelmet. A szív diadala a mai siker.

Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.