Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Megvan Rio első veszprémi olimpikonja!

2016. július 10. 10:08
Szombaton hivatalossá vált, hogy a Balaton Úszó Klub 19 esztendős versenyzője, Rasovszky Kristóf (1500 m gyors) ott lesz a riói olimpián.

Szokolai László tanítványa még április közepén, a győri országos bajnokságon teljesítette az olimpia A szintet 1500 m gyorson. Mivel azonban egy számban egy nemzetből legfeljebb ketten indulhatnak, csak szombaton vált hivatalossá a veszprémi sportoló riói indulása.

Rasovszky Kristóf az első veszprémi sportoló, aki biztosan képviselheti a magyar színeket Rioban. Érdekesség, hogy az eddigi legnagyobb létszámú, 36 tagú magyar úszócsapat vesz részt a nyári játékokon.

Akik még ott lehetnek

Mint arról beszámoltunk, a Veszprémi Diák Atlétikai Club (VEDAC) háromszoros olimpikonjának, Orbán Évának nem sikerült teljesítenie a biztos indulást jelentő 71 méteres kiküldetési szintet az amszterdami Eb-n. Az atlétáknál július 11-én zárul a riói kvalifikációs időszak, ezért Orbán hétfőn dobókörbe áll a Szombathelyi Dobó SE „Last Chance” elnevezésű esti dobóversenyén, hogy ismét megpróbálkozzon a szint teljesítésével. Ha ezúttal sem járna sikerrel, a világranglistás helyezések alapján még mindig lehet esélye, hogy ott lehessen a negyedik olimpiáján.

A VEDAC ügyvezető igazgatója, Németh Attila az Eb előtt azt mondta, a szintén kalapácsvető Pásztor Bence esetében sem zárható ki, hogy a világranglistán elfoglalt pozíciójának köszönhetően kvótát szerezzen.

Akire Veszprém is büszke lehet

Szintén ott lesz Brazíliában a berhidai születésű, korábban a Veszprémi Dózsát erősítő birkózó, Német Zsanett (75 kg). A 22 éves kiválóság jelenleg az Újpest versenyzője.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.