Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lendületből az osztrákok ellen

2014. január 22. 8:01 // Forrás: MTI
Mocsai Lajos, a magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint lendületből kell lejátszani szerdán az osztrákok elleni mérkőzést a dániai férfi Európa-bajnokság herningi középdöntőjének záró fordulójában.

A szakember a kedd esti tréningen az MTI-nek azt mondta, bízik benne, hogy a csapat úgy léphet pályára a Jyske Bank Boxenben, hogy addigra már biztos a helye Európa legjobb nyolc csapata között. Ehhez az kell, hogy előzőleg - a papírformának megfelelően - a macedónok ne nyerjenek a spanyolok ellen.

"Biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan motiváltan fogunk küzdeni, mint eddig, és remélem, minden játékos egészséges lesz" - mondta a szakember, arra utalva, hogy a keret nagy részén egy vírusos fertőzés ment keresztül. Mocsai hozzátette: gondolkodott a fiatal Zdolik Bence szerepeltetésén is, de a balatonfüredi átlövő - aki Varsandán Milánhoz hasonlóan még csak szokja az Eb hangulatát - kötőhártya-gyulladást kapott, így aligha játszhat majd.

Ancsin Gábor, akinek a dánok elleni meccsen megsérült a térde, egy speciális bandázsban érkezett az edzésre, rövid idő után jelezte Erdélyi Gábor csapatorvosnak, hogy fájdalmai vannak.    

"Eléggé szúr a térdem a kitámasztásoknál. Folytatjuk még ma és holnap is a kezeléseket, nagyon remélem, hogy tudok majd játszani, de ez szerintem csak a mérkőzést megelőző bemelegítésnél dől majd el" - mondta Ancsin.

Az osztrákokkal kapcsolatban Mocsai Lajos megjegyezte, hogy az izlandi Patrekur Johannesson által gondosan összerakott, kiváló csapat elsősorban az idegenlégiósokra épít.

Hozzátette: irányító-átlövő poszton a magyar származású Szilágyi Viktor semlegesítése a legfontosabb feladat, és fel kell készülni négy-öt tipikus játékukra. Nem szabad hosszú támadásokat engedni nekik, amikor pedig nálunk a labda, akkor a várható hatos zónájuk elleni alapjátékainkat kell alkalmaznunk - mondta.

A magyar válogatott a középdöntő szerdai záró fordulójában a pont nélküli osztrákok ellen lép pályára. Abban az esetben végezhet a csoport harmadik helyén és játszhat az ötödik helyért, ha győz, az izlandi csapat pedig úgy kap ki a dánoktól, hogy a Mocsai-csapatnak lesz jobb a gólkülönbsége. Az izlandiaknak jelenleg plusz három, a magyaroknak pedig mínusz öt a gólkülönbségük.

vehirsport.hu
további cikkek
Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. tegnap 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. tegnap 22:51 Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Fejér-B.Á.L. Veszprém Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Az idény végén távozik az első osztályú kézilabda-bajnokságból kieső Fejér-B.Á.L. Veszprém éléről Danyi Gábor. A vezetőedzői feladatokat ősztől a horvát Dinko Dankovic veszi át. tegnap 19:36 Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában kézilabda Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában Ilic Zoran öt gólt lőtt a HSV Hamburg csapatában, amely házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott a VfL Gummersbach együttesével a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. április 21. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.