Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem indult jól az Eb a VEDAC-osoknak

2016. július 6. 16:21 // Forrás: MTI
Orbán Éva és Fertig Fruzsina is búcsúzott a kalapácsvetés selejtezőjében az amszterdami atlétikai Eb szerdai nyitónapján.

A magasugró Szabó Barbara idei legjobbjával bejutott a döntőbe, míg a sprinter Sípos János továbblépett az előfutamból az amszterdami atlétikai Európa-bajnokság szerdai nyitónapján.

A kontinensviadal első délelőttjén összesen hét magyar volt érdekelt, közülük egyértelműen a riói induló Szabó emelkedett ki, aki 1,87 méteres idei legjobbal érkezett Hollandiába. A selejtezőben nagyon magabiztosan versenyzett, az 1,80 és az 1,85 után az 1,89 métert is elsőre ugrotta. A folytatásban az 1,92 méteres kvalifikációs szintet ugyan nem teljesítette, ám az elsőre vitt 1,89 így is döntőt ért számára. A finálét csütörtökön este rendezik.

Kiválóan futott és kellően szerencsés is volt az Eb-újonc Sípos János, aki 10.40 másodperces egyéni csúcsát megközelítve, 10.45-öt ért el az előfutamban. Az első körből futamonként az első három ment tovább, illetve a négy legjobb idő, a negyedik helyen célba ért magyar vágtázó pedig a harmadik leggyorsabb volt a nem közvetlenül továbbjutók között, három századdal megelőzve a legjobb kiesőt.

A többi magyar számára nem sikerült ilyen jól a délelőtt, női kalapácsvetésben Orbán Éva 65,86 méteres eredménnyel búcsúzott, míg Fertig Zsuzsanna érvényes dobás nélkül esett ki.

Női 100 gáton három fiatal szerepelt, közülük a 20 éves Kozák Luca volt a legjobb, ám hiába lett futamában harmadik, s maradt el csupán egy tizeddel 13.20 másodperces egyéni rekordjától, végül ez sem volt elég, ahhoz, hogy folytathassa. A 22 éves Juhász Lilla 13.51-et, a 23 éves Kerekes Gréta pedig - miután az utolsó előtti gáton megbillent - 13.54-es időt futott, futamaikban egyaránt utolsók lettek.

A délutáni-esti programban négy magyar lesz érdekelt, köztük az Eb-bronzérmes, fedett vb-második súlylökő, Márton Anita.

vehirsport.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.