Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Kritikus tömeg Veszprémben

2014. január 30. 13:44
Idén ősszel is megrendezik a Critical Mass kerékpáros felvonulást az európai autómentes napon. A szervezők közleménye.

Szeptember 22.-én vasárnap az Óváros térre várjuk a veszprémi és környékbeli bringabarátokat. 15:30-tól gyülekező, majd 16:00-kor indul a menet, mely ismét érinti Veszprém jelentősebb útjait. Többek között az Egyetem utca, Mártírok útja, Budapest út, Cholnoky út, Haszkovó út érintésével érjük majd el a Barátság parkot, ahol a hagyománynak megfelelően bringaemeléssel zárjuk az eseményt. 

A Critical Mass egy bringás felvonulás és mozgalom, melyet önkéntesek szerveznek évről évre. Közös fellépéssel folyamatos nyomást gyakorolunk a döntéshozókra. A Critical Mass nem valami ellen, hanem a kerékpározás terjedéséért küzd. Nem autómentes, hanem kerékpáros várost szeretnénk. Minden felvonulás után többen bringázunk.

Idén szeptemberben az egyirányú utcákra akarjuk ráirányítani a figyelmet. Az új KRESZ már megengedi, hogy kerékpárral mindkét irányban behajtsunk az egyirányú utcákba, ha erre kihelyezett tábla engedélyt ad. Sajnos ezzel a lehetőséggel még nem igazán éltek Veszprémben, pedig több olyan egyirányú utca is van, melyben a kétirányú közlekedés nagy könnyebbséget okozna a bringásoknak. Emiatt az idei útvonal során érinteni fogunk több egyirányú utcát, melyben bringaemeléssel hívjuk fel a városlakók és a városvezetés figyelmét erre a témára.

A felvonulás alkalmából több száz ember pattan kerékpárra, ezért jó pár percig is eltarthat, míg egyes útszakaszokon elhalad a kritikus tömeg. Ezért kérjük az autóval, busszal, vagy akár gyalog közlekedő veszprémieket, hogy fogadják türelemmel a felvonulókat! Illetve ne feledjék, róluk is szól ez az esemény, hiszen egy élhetőbb város mindannyiunk mindennapjait jobbá teheti!

Idén egy új hagyományt is szeretnénk kezdeni. Minden felvonulás alkalmával szeretnénk készíteni egy emlékpólót, melyet adomány fejében bárki megrendelhet. Mivel a Critical Mass reklámmentes, ezért az adományokból befolyt pénzen tudnánk finanszírozni a soron következő felvonulás szervezési költségeit (plakát, matrica, stb.). Az érdeklődők az idei pólót megtekinthetik, illetve rendelhetnek belőle a facebook oldalunkon (www.facebook.com/veszpremcm) és vasárnap a felvonulás előtt.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.