Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tájfutás határok nélkül

2016. július 2. 19:02
Fényes érmekkel tért haza a Veszprémi Honvéd Sportegyesület a magyar és a szlovák tájékozódási futó szövetség közös rendezésű versenyéről.

A magyar és a szlovák tájékozódási futó szövetség közösen rendezte meg a két ország középtávú egyéni bajnokságát, valamint váltóbajnokságát június utolsó hétvégéjén az Alacsony-Tátrában, amelyen a Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzői is részt vettek.

Papp Viktória, Lantai Lili és Lantai Anna Boróka - Fotó: Mérő DominikaPapp Viktória, Lantai Lili és Lantai Anna Boróka - Fotó: Mérő Dominika

– A Besztercebányához közeli terep mind a természeti szépsége, mind a sport szempontjából különleges élményekkel szolgált. A közel 900 méter tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő hegyvidék rendkívül változatos domborzatával, gyönyörű, vegyes erdőivel, meredek hegyoldalaival és vízmosásaival, a korábbi bányászat nyomait magán viselő jellegzetességeivel, néhol süppedős, mocsaras, míg máshol sziklákkal teli talajával igazán komplex kihívást jelentett a futók számára – fogalmazott portálunknak a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) tájfutó szakosztályának sajtóreferense, Mérő Edit.

A VHSE csapata - Fotó: Mérő DominikaA VHSE csapata - Fotó: Mérő Dominika

A színvonalas pályák teljesítése fizikailag és tájékozódási szempontból egyaránt próbára tette a versenyzők minden képességét, a győztes időkön is meglátszott, hogy a pályakitűzők alaposan feladták a leckét a bajnokságon induló mintegy ezeregyszáz versenyzőnek.

Bálint Benedek, Bálint Ádám, Angyal Dániel - Fotó: Mérő DominikaBálint Benedek, Bálint Ádám, Angyal Dániel - Fotó: Mérő Dominika

Az időjárás jelentette a próbatételek harmadik összetevőjét: hol a nap perzselő forrósága, hol a jéghideg záporeső elől kellett menedéket keresni. A rekkenő hőséget felváltó, hirtelen lecsapó vihar, és dörgés-villámlással járó felhőszakadás miatt a szombati eredményhirdetést biztonsági okokból félbe is kellett szakítani. Vasárnap pedig a váltó versenyszám 9 órára meghirdetett tömegrajtját kellett elhalasztani a zivatarlánc egymás után érkező hullámai miatt. A váltók első futói később elindulhattak, ám addigra az erdőben megáradt patakok és sártenger fogadta őket, így verőfényes napsütésben, mégis csurom vizesen érkeztek a célba.

Széplaki Erika, Böröczkyné Makai Anna és Németh Zsoltné - Fotó: Mérő DominikaSzéplaki Erika, Böröczkyné Makai Anna és Németh Zsoltné - Fotó: Mérő Dominika

A klub versenyzői közül többen derekasan helyt álltak a megmérettetésen, és három, csapatban elért dobogós hellyel is öregbítették a veszprémi sportegyesület hírnevét.


A VHSE eredményei

W14-HU: 1. a Veszprémi Honvéd SE csapata: Papp Viktória, Lantai Lili, Lantai Anna Boróka
W35/W105: 2. a Veszprémi Honvéd SE csapata: Széplaki Erika, Böröczkyné Makai Anna, Németh Zsoltné
M14-HU: 2. a Veszprémi Honvéd SE csapata: Bálint Benedek, Bálint Ádám, Angyal Dániel

Kovács Jeromos második lett - Fotó: Máthé IstvánKovács Jeromos második lett - Fotó: Máthé István

Valamint a szombati középtávú versenyszámban, a nem bajnoki M10D kategóriában ezüstérmes lett a klub egyik legfiatalabb versenyzője, Kovács Jeromos.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.