Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kazár Miklós: „Nehéz lesz, de megoldjuk”

2016. június 9. 21:18 // Forrás: Proracers Team
A Pro Racers duója szerint javult a Ford Fiesta R5-ös teljesítménye, így minden esélyük megvan arra, hogy visszatérjenek az élmezőnybe a hétvégi Veszprém-ralin.

Készül a nagy visszatérésre Kazár Miklós: a Pro Racers korábbi négyszeres abszolút bajnoka navigátorával, Ferencz Ramónnal a lehető legaprólékosabban felépítette felkészülését a hétvégi Veszprém-ralira. A sors azonban kissé keresztülhúzta a számításaikat, és egy súlyos baleset miatt a tesztprogramjukat sem tudták teljes mértékben végigcsinálni. Úgy véli, a majdnem tragédiába fordult bukás rányomja majd a bélyegét az egész hétvégére, de kötelezően túl kell lenniük a másfélszeres szorzójú bajnoki futamon. Képesek lesznek teli gázzal versenyezni, és bíznak abban, hogy visszatérnek a legjobbak közé.

Eddig három bajnoki futamot – Egerben, Miskolcon és Szombathelyen – rendeztek a 2016-os Magyar Rallye Bajnokságban, melyekből az első kettőn dobogóra állhatott Kazár Miklós és navigátora, Ferencz Ramón, míg a legutolsó, szombathelyi versenyen a sorozatos technikai hibák miatt kénytelenek voltak feladni a viadalt. A duó a hétvégén a Veszprém-ralin szeretné kiküszöbölni a múltkori kiesést, és ennek érdekében egy nagyon komoly felkészülési programot szerettek volna végrehajtani. Az autó beállításait sikerült a veszprémi pályákhoz hangolni, sőt a Ford Fiesta R5-ös teljesítményét is tudták fokozni, ám a tervezett teszten történt majdnem tragikus baleset miatt nem sok lehetőségük volt az autót élesbe kipróbálni. Ráadásul a versenyzők lelki állapotára igencsak rányomja a bélyegét, hogy a korábbi Európa-bajnok Bessenyey Zoltánt úgy kellett a tűzoltóknak kivágnia a rommá tört autóból, és a pilótát mentőhelikopterrel szállították kórházba. A rossz hangulat ellenére Kazárék úgy vélik, kötelezően túl kell lennie mindenkinek ezen a futamon, és biztosak benne, képesek lesznek teli gázzal teljesíteni a gyorsasági szakaszokat.

Kazár Miklós - Fotók: Proracers TeamKazár Miklós - Fotók: Proracers Team

– Egyszerűen nem találok szavakat a történtekre, nagyon el vagyok keseredve, ha eszembe jut Zoli állapota, egyszerűen ráz a hideg. Nagyon rossz a hangulat, a versenyzők összeültek a balesetet követően, és a biztonságos versenyzés volt köztünk a fő téma. A pályát nem kell megváltoztatni, hiszen valamennyien jól ismerjük azt, de valamennyien úgy vagyunk vele, kötelezően túl leszünk ezen a viadalon. Ha odaállunk a starthoz, már képes leszek teli gázzal menni, abban biztos vagyok. Az autó teljesítménye javult, a beállítások megvannak a pályákra, és az időjárás változásaira is felkészültünk. Mindent megteszünk majd azért, hogy visszatérjünk a legjobbak közé. Nehéz lesz, de megoldjuk! Szeretünk itt menni, tavaly például a bajnoki futamon dobogóra állhattunk, míg a Mikulás Rallye-n három szakaszt is megnyertünk, végül másodikként zártunk. De ami mindennél fontosabb, hogy Zoli minél előbb felépüljön és visszatérhessen közénk – jelentette ki Kazár Miklós.


A program:

Június 11., szombat - ORB

SS 1 Várpalota - Várpalota (Kismező) / 1 ORB 9:53
SS 2 Jutaspuszta körgyors / 1 ORB 10:44
SS 3 Kislőtér (Jutaspuszta - Márkó) / 1 ORB 11:02
Szervizpark / Veszprém Aréna ORB 11:47

SS 4 Várpalota - Várpalota (Kismező) / 2 ORB 13:15
SS 5 Jutaspuszta körgyors / 2 ORB 14:06
SS 6 Kislőtér (Jutaspuszta - Márkó) / 2 ORB 14:24
Szervizpark / Veszprém Aréna ORB 15:09

SS 7 Jutaspuszta körgyors / 3 ORB 16:22
Szervizpark / Veszprém Aréna ORB 16:50

1. nap cél / Veszprém Aréna ORB 17:40

Június 12. vasárnap - ORB / ORC / RALLYE2

SS 8 Kislőd - Szentgál / 1 ORB/ORC 8:02 R2 10:22
SS 9 Hegyesd - Sáska / 1 ORB/ORC 9:00 R2 11:20
SS 10 Hajmáskér - Öskü / 1 ORB/ORC 10:31 R2 12:51
Szervizpark / Veszprém Aréna ORB/ORC 11:18 R2 13:38

SS 11 Kislőd - Szentgál / 2 ORB/ORC 12:50 R2 15:10
SS 12 Hegyesd - Sáska / 2 ORB/ORC 13:48 R2 16:08
SS 13 Hajmáskér - Öskü / 2 (PowerStage) ORB/ORC 15:19 R2 17:39
Ünnepélyes céldobogó / Veszprém Aréna ORB/ORC 16:03 R2 18:23

vehirsport.hu
további cikkek
Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt Rally Hungary Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt A román Simone Tempestini, Sergiu Itu kettős győzelmével zárult a rali Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutama, a Rally Hungary Veszprémben, ahol a Csomós Miklós, Nagy Attila duó harmadikként zárt. 2024. április 14. 21:48 Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. Rally Hungary Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó áll az élen a Veszprémben és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) idénynyitó futam, a Rally Hungary második, szombati versenynapja után, legjobb magyarként pedig Csomós Miklós hatodik az összetettben. 2024. április 13. 21:55 Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Rally Hungary Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutamának, a Veszprémben és környékén pénteken rajtolt Rally Hungary-nek a Királyszentistvánban rendezett prológján, melyen a László Martin, Bán Viktor páros csak egy tizedmásodperccel maradt el az éllovastól. 2024. április 12. 21:50 Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Rally Hungary Európa és Magyarország élmenői a hétvégi Rally Hungary-n Veszprémben Huszonnégy ország versenyzőpárosai, az Európa-bajnokság és a magyar mezőny élmenői, valamint különböző szórakoztató kísérőprogramok várják a látogatókat a rali Eb (ERC) idei szezonjának nyitófutamán, a V-Híd Rally Hungary-n, amelyet péntektől vasárnapig a HUMDA országos ralibajnokság idénykezdő viadalával együtt rendeznek meg Veszprémben és környékén. 2024. április 11. 11:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.