Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nehéz terepen bizonyítottak

2016. június 7. 18:36
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület huszonöt egyéni és hat csapat érmet szerzett a Vas, Veszprém és Zala megyei bajnokságon.

A megyei bajnokságsorozat következő felvonásaként mindjárt három versenyt is rendeztek a hétvégén a Vas megyei Szajki-tavaknál. Szombaton délelőtt került sor a Vas-Veszprém-Zala megyei középtávú bajnokságra, ezt követően délután tartották meg a váltóbajnokságot, késő este pedig az éjszakai bajnokságot. Az egyéni futamokra bárki nevezhetett, míg a váltó bajnokságon négy kategóriában (14, 18, 21 és 40-es korosztály) háromfős csapatok indulhattak, legalább egy női taggal.

Vincze Barnabás (2.), Lantai Lili (1.), Gaschler Máté (3.), Tokai-Kiss Zsófi (3.) - Fotók: Bálint BenceVincze Barnabás (2.), Lantai Lili (1.), Gaschler Máté (3.), Tokai-Kiss Zsófi (3.) - Fotók: Bálint Bence

– Az árnyékos fák övezte tóparti kemping, amely erre a napra versenyközponttá is változott, gyönyörű természeti környezetet, és egyúttal a futamok között tökéletes kikapcsolódási lehetőséget biztosított a résztvevők számára. A terep ezzel szemben nem sokak tetszését nyerte el: a futásra nem kifejezetten alkalmas erdőben rengeteg tüskés akácfacsemete, sűrű aljnövényzet és magasra felnőtt fű nehezítette a tájékozódást és a gyors haladást. A szokásosnál jóval gazdagabb nyiladék- és úthálózat sem segített, mivel még az erdei ösvényeken is egy méter magas szederindákkal és derékig érő csalánnal találkoztak a versenyzők – számolt be a terepviszonyokról a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) tájfutó szakosztályának sajtóreferense, Mérő Edit.

Teljes Veszprém megyei fölény született a középtávú versenyen a 14 éveseknél. A fotón - balról jobbra - Lantai Anna Boróka (2.), Gaál Csanád (2.), Bácskai Eszter (1.), Angyal Dániel (1.), Bálint Benedek (3.), és Papp Viktória (3.)Teljes Veszprém megyei fölény született a középtávú versenyen a 14 éveseknél. A fotón - balról jobbra - Lantai Anna Boróka (2.), Gaál Csanád (2.), Bácskai Eszter (1.), Angyal Dániel (1.), Bálint Benedek (3.), és Papp Viktória (3.)

A három megye közösen megrendezett bajnoksága szépen felduzzasztotta a mezőnyöket. Egyéniben közel kétszázan neveztek, míg a váltóban összesen huszonnyolc csapat indult.

A váltó versenyszámban a legfiatalabb mezőnyben mindhárom dobogós helyet a VHSE versenyzői szerezték megA váltó versenyszámban a legfiatalabb mezőnyben mindhárom dobogós helyet a VHSE versenyzői szerezték meg

A kevésbé szerethető terepen akár két-három versenyszámban is rajthoz álltak a VHSE versenyzői, akik huszonöt egyéni érmet szereztek (melyek között tizenegy megyei bajnoki cím szerepel), valamint hat csapatuk ért el dobogós helyezést. A legfiatalabb mezőnyben az összes dobogós helyre a VHSE váltói futottak be.

Középtávon összesen 20 érem született, a VHSE dobogós helyezettjeinek csoportképeKözéptávon összesen 20 érem született, a VHSE dobogós helyezettjeinek csoportképe

Eredmények:

Vas, Veszprém és Zala megye nyílt középtávú bajnoksága

F10D: 1. Kovács Jeromos, 3. Bálint Gergő
F12C: 2. Vincze Barnabás, 3. Gaschler Máté
F14B: 1. Angyal Dániel, 3. Bálint Benedek
F16B: 3. Tokai-Kiss Bálint
F40B: 2. Gaschler Gábor
N10D: 1. Gaschler Emma
N12C: 1. Lantai Lili, 3. Tokai-Kiss Zsófia
N14B: 1. Bácskai Eszter, 2. Lantai Anna Boróka, 3. Papp Viktória Éva
N16B: 1. Mérő Dominika
N40B: 1. Széplaki Erika, 2. Németh Zsoltné, 3. Mérő Edit
N50B: 1. Böröczkyné Makai Anna
N60B: 1. Wieder Ilona

Vas, Veszprém és Zala megye nyílt váltó bajnoksága

14 éves kategória
1. VHS 1 sz. csapat: Bálint Benedek, Lantai Anna Boróka, Angyal Dániel
2. VHS 2 sz. csapat: Kovács Márk, Lantai Lili, Bálint Ádám
3. VHS 3 sz. csapat: Vincze Barnabás, Gaschler Máté, Bácskai Eszter

18 éves kategória
3. VHS 1 sz. csapat: Tokai-Kiss Bálint, Papp Viktória Éva, Bácskai Péter

40 éves kategória
1. VHS 1 sz. csapat: Marton Balázs, Németh Zsoltné, Bálint Bence
3. VHS 2 sz. csapat: Gaschler Gábor, Széplaki Erika, Barát János

Vas, Veszprém és Zala megye nyílt éjszakai bajnoksága

F21B: 1. Vass Tibor
F40B: 2. Bálint Bence
N40B: 1. Németh Zsoltné, 3. Palumbi Edit
Nyílt: 3. Angyal Dániel

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.