Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ismét lehajrázták a Barabást

2014. január 30. 13:26
A veszprémi női kézilabdacsapat 22:26-ra alulmaradt a végjátékban jobban koncentráló Debrecennel szemben az NB I szombati játéknapján.

Az első osztályú női kézilabda-bajnokság 6. fordulójában az eddig egy győzelmet és három vereséget számláló Veszprém azt a Debrecent fogadta, amely már négyszer nyert, s csak egyszer maradt alul. Érdekesség, hogy a hajdúsági együttest az a Varga József irányítja, aki az előző idényben még Róth Kálmán segítőjeként dolgozott a bakonyi kispadon.

A képre kattintva galéria nyílik!

A vendégek szereztek vezetést, ám 3:2-nél már a Barabásé volt az előny. Mindkét kapus – a mieinknél Pásztor, a túloldalon pedig Lajtos – remekelt, így fej-fej mellett haladtak a felek (11. perc: 5:5). A játékrész feléig rendre a vendéglátók vezettek, majd Kudor büntetőjével 6:7-nél fordított a DVSC. Igaz, a válaszként hármat lőtt zsinórban a házigazda, amely ekkor „lépett meg” először kettővel (19. perc: 9:7).

Varga József időkérése után pillanatok alatt egyenlített a Loki, majd ismét a mieink jutottak előnyhöz (23. perc: 11:10). Sajnos ismét előjött a Barabás „betegsége”, a hajrábeli gólcsend. Pásztor így hiába védett továbbra is remek formában, a piros-fehérek vonulhattak előnnyel a szünetre (11:13).

Kiválóan kezdte a második játékrész a Róth-csapat. Pásztor újabb nagyszerű védéseket mutatott be, elől pedig Planéta, Pelczéder és Palotás is villant, így öt perc alatt sikerült fordítani (14:13). A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a Barabás többször is emberhátrányba került, s a játékvezetők több hétméterest is ítéltek az ellenfél javára. Ennek ellenére a meccs háromnegyedénél egyetlen gól volt a különbség (16:17).

Planéta kiskiállítás után Sopronyi higgadtan értékesítette a büntetőt, először volt három közte (17:20). Róth Kálmán rögtön időt kért, s úgy tűnt, hogy sikerült is rendeznie a sorokat, hiszen tanítványai megkezdték a felzárkózást. Olyannyira, hogy Planéta hétméteresével néggyel a lefújás előtt ismét egált mutatott az eredményjelző (22:22). Ám a végjátékban újra megremegtek a hazai kezek, Planéta újabb büntetője már kimaradt, miközben a debreceniek higgadtak maradtak a döntő helyzetekben. Az utolsó percekre már nem maradt esélye a bakonyiaknak, a 22:26-os végeredményt Karalyos állította be.

Női kézilabda NB I, 6. forduló:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–DVSC-TVP 22:26 (11:13)
Március 15. utcai sportcsarnok, 300 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.
Veszprém: PÁSZTOR – Vesztergombi, PLANÉTA 6 (2), Takács B. 3, Tóth E., TÓTH G. 6, PELCZÉDER 6. Csere: Györkös (kapus), Kurucz, Kokas, Marincsák, Palotás 1, Hajtai. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Debrecen: LAJTOS– Slakta 4, Ábrahám, Karalyos 2, VALOVICS 2, KUDOR 5 (2), Szilágyi 2. Csere: SOPRONYI 8 (5), Barna, Karnik 1, Simsikova 3. Vezetőedző: Varga József.
Kiállítások: 14, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 9/7.

Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – Nyerhető meccset vesztettünk el. Nagyon irigylem a debrecenieket, egyrészt a kispadjuk, másrészt a szurkolótáboruk miatt. Nekik még vidéken is van közönségük, mi azonban sem idegenben, sem hazai pályán nem kapjuk meg a biztatást, amely ezt a fiatal, rutintalan csapatot átsegíthetné a nehéz pillanatokon.

 

Varga József: – Küzdelmes mérkőzésen mindkét csapat sok helyzetet hagyott ki, illetve mindkét oldalon remekül védtek a kapusok. Azt hiszem, hogy jelenleg ennyivel érettebb együttes a Debrecen.



 

Galéria
Veszprém Barabás Duna Takarék KC – DVSC-TVP 22:26
vehirsport.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.