Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sikeres szezont zárt a Füred

2016. május 31. 20:06
Eredményes idényt tudhatnak maguk mögött a Balatonfüredi KSE csapatai – Magyar Kupa bronz és értékes bajnoki helyezések fémjelzik az évet.

Az alábbiakban a balatonfüredi kézilabdklub idényösszegzését tesszük közzé:

A Csoknyai István vezette felnőtt csapat újra kivívta a nemzetközi szereplés jogát. Ezt a Magyar Kupában elért harmadik hely biztosította, de a bajnoki negyedik helyezés is erre predesztinálja őket. A fiúk kihozták a maximumot ebből a szezonból. Különösen igaz ez, ha azt nézzük, hogy tizenöt olyan sportoló mutatkozott be az NB I-ben, aki 1993 után született és közülük kilencen stabil csapattagok voltak. Ráadásul nem kímélték a csapatot a sérülések sem. Tavasszal, volt majd’ három olyan hónapunk, amikor egyszerre kellett nélkülöznünk a jobb- és a baloldali átlövőinket. Így még dicséretesebb az elért kupa- és bajnoki siker. Ez olyan alap, melyre bátran építhetünk a jövőben is.

Hasonlóan eredményes szezont tudhatnak a hátuk mögött a korosztályos csapataink is. Két NB-s felnőtt bajnokság – NB I/B és NB II – mellett három korosztályos bajnokságban indultunk, a serdülőben ráadásul két csapattal. Természetesen ez nem hat, elkülönült gárdát jelentett. Tulajdonképpen csak a serdülő egyes és a kettes csapat volt egynemű, de az egyesek közül többen már legalább annyit játszottak az ifik között, mint a sajátjaikkal és rájuk épült az NB II-es gárda is. A kettesek pedig az NB I/B junior mellett az felnőtt NB II-be is belekóstolhattak.

A juniorok a felnőtt NB I/B osztályban lettek hatodikak, megőrizve ezzel a tavalyi helyezésüket, de két ponttal többet gyűjtve. Itt akár hétről hétre módosulhatott az összeállítás. Alkották a keretet a felnőttben kevesebb időt kapók, a felnőtt kerettel gyakorlók és az ifik legjobbjai, sőt, több serdülő is bemutatkozott a felnőtt második vonalban. Amikor a legerősebb összeállításban léptek a pályára, legyőzték a későbbi bajnokot, ha a más volt az összetétel, az eredményesség is hullámzott. Azonban itt – és az NB II-ben – nem is ez a cél, hanem a játéklehetőség, a felnőttek közötti megmérettetés.

Állók balról: Csoknyai István, Szathmári János, Zdolik Bence, Kemény László, Ligetvári Patrik, Stanislav Kasparek, Kancel Ottó, Bánhidi Bence, Gerdán Tibor, Mihail Petrovski, Gábori Máté, Törteli Koppány; Gugolnak: Szöllõsi Balász, Bóka Bendegúz, Gyene Norbert, Fazekas Nándor, Rózsavölgyi Gergõ, Szilágyi Dávid, Gyõri Mátyás, Németh Balázs, Zubjuk Igor. Nincsenek a képen, de szerepeltek Magyar Kupa meccseken: Vasvári Ádám, Nemes Richárd, Deák Máté és Mátó IstvánÁllók balról: Csoknyai István, Szathmári János, Zdolik Bence, Kemény László, Ligetvári Patrik, Stanislav Kasparek, Kancel Ottó, Bánhidi Bence, Gerdán Tibor, Mihail Petrovski, Gábori Máté, Törteli Koppány; Gugolnak: Szöllõsi Balász, Bóka Bendegúz, Gyene Norbert, Fazekas Nándor, Rózsavölgyi Gergõ, Szilágyi Dávid, Gyõri Mátyás, Németh Balázs, Zubjuk Igor. Nincsenek a képen, de szerepeltek Magyar Kupa meccseken: Vasvári Ádám, Nemes Richárd, Deák Máté és Mátó István

Az NB II-ben az ifikkel erősített serdülőink versenyeztek. Mikor milyen összeállításban, azt a többi bajnokság határozta meg. Újoncként – jelentős pontelőnnyel – ötödikek lettek. Ha az eredményre gyúrtunk volna, a legjobb összeállításban minimum a dobogó alját elcsíphettük volna, sőt! De itt nem ez a cél.

Ugyancsak a játéklehetőség, az erősebb mezőnyben való szereplés miatt indítottunk csapatot az NB.I/B juniorban. Itt, a fiatalabb serdülők edzhették izmaikat, csiszolhatták tudásukat egy gyorsabb mezőnyben. Talán itt volt legjobban lemérhető a tavaszi előrelépés.

A két korosztályos bajnokságban is jó szezont zártunk. Az ifiknél végig harcban álltunk a dobogóért és csak kevés hiányzott ahhoz, hogy felállhassunk rá. Az ifik értékelésénél figyelembe kell venni, hogy mi gyakorlatilag egy fiatalabb évfolyamot versenyeztettünk, sőt, számos serdülő is beépült évközben ebbe a mezőnybe.

A serdülők egyes csapata beverekedte magát az országos elődöntőbe és csak egy hajszálon múlt a döntő lehetősége. Negyedikek lettek a három kiemelt klub – NEKA, Veszprém, Szeged – mögött. Úgy, hogy a mienk volt a négyesből a legfiatalabb keret. Közülük nyolcan, még jövőre is ezt a korosztályt (is) erősíthetik.

A fiatalabb serdülőink kemény alsóházi csatákat vívtak váltakozó sikerrel, de mindenképpen fejlődve.

Most pihenő következik, de a különféle válogatottakra még edzőtáborok és tétre menő meccsek várnak. A Füreden folyó munkát dicséri, hogy minden keretben – felnőtt A- és B válogatott, illetve az összes korosztályos csapatban – ott vannak a mieink legjobbjai, számszerűen tizenkilencen.

A szezon végeztével lesznek búcsúzóink. Két válogatott fiatalunk – Bánhidi és Bóka – a BL-résztvevő Szegedre igazol. Büszkék vagyunk rájuk és drukkolunk nekik. Szöllősi Balázs is távozik. Reméljük jól döntött, amikor a szülővárosából való eligazolás mellett tette le a voksát. Őt se veszítjük el a szemünk elöl. Lesznek még távozók, hiszen vannak tehetségeink, akik a junior szintet már kinőtték, de a stabil felnőtt játéklehetőség miatt még másutt kell edződniük. Reméljük, bizonyítják, hogy a Füred felnőtt keretében lesz a helyük egy szezon múlva.


A Füred válogatottjai

Magyar válogatott „A” keret: Bóka Bendegúz, Bánhidi Bence és Fazekas Nándor.
Magyar válogatott „B” keret: Szöllõsi Balázs, Gyõri Mátyás, Kemény László, Zdolik Bence, Gerdán Tibor és Ligetvári Patrik.
Junior válogatott keret: Rózsavölgyi Gergõ,Gyõri Mátyás és Ligetvári Patrik.
Ifjúsági válogatott keret: Andó Arián, Máthé Dominik, Kis Dániel, Horváth László, Orbán Barnabás és Szöllõsi Olivér.
Serdülõ válogatott keret: Gyõri Kristóf, Szász Bálint és Vajda Huba.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.