Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elképesztő izgalmak után BL-döntős a Veszprém!

2016. május 28. 20:03
A veszprémi kézilabdacsapat hosszabbítás után gyűrte le a THW Kielt a Bajnokok Ligája kölni elődöntőjében. Vasárnap (18.00) a Kielcével döntőzik a csapat.

Elérkezett az a pillanat, amire az idény kezdete óta minden veszprémi kézilabdabarát várt: a BL kölni elődöntőjében összecsapott a német és a magyar rekordbajnok, a THW Kiel és az MVM Veszprém. A riválisnál a beállós Rene Toft Hansen és a jobbátlövő Steffen Weinhold maradt ki sérülés miatt, míg a mieinknél Christian Zeitz lett a keretszűkítés áldozata (a tizenhetes keretből csak tizenhat főt lehetett nevezni).

Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is grandiózus show és természetesen telt ház fogadta a feleket. Köztük természetesen több ezer bakonyi szurkolóval. Egybehangzó vélemények szerint soha nem zarándokolt még ennyi veszprémi a klubkézilabda csúcseseményére.

Nem a veszprémiek elképzelése szerint kezdődött a találkozó. Az első gólt ugyan még Marguc jegyezte, ám hárommal felelt a THW: Duvnjak, Klein és Wincek is eredményes volt. A három védéssel kezdő Landinhoz hasonlóan Alilovic is „hozzászólt” a meccshez, ráadásul Ugalde indult, majd gólt lőtt (3:2). Kiválóan védekeztek a „zebrák”, akik Palmarsson lövése után Ilicét is blokkolni tudták. A megszerzett labdákkal pedig roboghattak, Duvnjak és Wincek sem rontott. A mieink szempontjából jókor jött Brozovic kiskiállítása, Ilic ugyanis hetesből, Marguc pedig akcióból tudott faragni a hátrányból. Ilic újabb gólja már létszámazonosságnál született, a játékrész harmadához érve utolérte riválisát az MVM (5:5). Sőt, Alilovic védett, Palmarsson pedig megszerezte a vezetést. Schuchot és Nagyot is kiszórták két percre a norvég sípmesterek, a Kiel pedig élt a lehetőséggel, s fordított (16. perc: 7:6).

Ráadásul Schuch a második kétpercesét is begyűjtötte. Így is labdát szereztünk, amiből Sulic egalizált. A másik oldalon Wincek is kiállt, amit Ilic ki is használt. Szinte azonnal jött rá válaszként Duvnjak gólja, ahogyan Ilicé is (21. perc: 8:9). Nem tudni, hogy mit mondhatott Alfred Gislason tanítványainak az időkéréskor, az azonban biztos, hogy beváltak a tanácsai. A Kiel ugyanis Vujin, Wincek és Dissinger bombáival ismét előnyhöz jutott. Öttel a vége előtt Ekberg ejtette át hetesből Alilovicot, s végre Nagy is feliratkozott a gólszerzők közé (12:11). Vujin kiszorítva, szinte „nullszögből” is eredményes volt, Ilic büntetője viszont kimaradt. Chema Rodriguez szlalomozott át a pályán, majd szerzett nagyon fontos találatot. A játékrész finise aztán ismét a Kielé volt, előbb Dissinger lőtt a hálóba, majd Duvnjak állította be a 15:12-es félidei állást kínaiból.

Javier Sabaté cserélt a kapuban, a második felvonás elején már Mikler állt a gólvonal előtt, s Iváncsik is ott volt a pályán. Úgy tűnt, hogy a Veszprém rendezni tudta védekezését. Marguc keze nem remegett meg, bevágta a hétméterest. Nagy ziccerből Landinba lőtte a játékszert, de az Palmarssonhoz pattant, aki nem hibázott. Mikler bemutatta első védését, Iváncsik pedig az első gólját (35. perc: 15:15). Mikler újabb bravúrja után Marguc roboghatott el a jobbszélen, aki belőtte a vezető gólt. Mikler aztán Duvnjak lövésénél is a helyén volt, az ellentámadás végén Ilic duplázta meg az előnyt. Gislason mester rendelte magához együttesét, Wincek pedig megtörte a több mint nyolcperces gólcsendet. Ilic és Wincek gyors „pengeváltása” után Iváncsik alakította 17:19-re az állást. Marguc sajnos hetest rontott, Landin ismét elkapta a fonalat, Vujin és Duvnjak révén egyenlített a Gislason-csapat (46. perc: 19:19).

Elképesztően izgalmasan alakult a találkozó. Marguc mattolta Landint, s Vujin is becsapta Miklert. Canellast kiküldték két percre, Ilic hetesből visszavette a vezetést, de nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, Ekberg egalizált egy gyors kontra végén (54. perc: 21:21). Sabaté időt kért, Nagy pedig a legjobbkor villant, s így tett veszprémi „elődje”, Vujin is. Az MVM csapatkapitányán másodjára már kifogott Landin, míg Vujin lövése megint utat talált a hálóba (56. perc: 23:22). Ilic hetesből egyenlített, de a hajrában több támadást is rontottak a bakonyiak. Ekberg és Duvnjak révén kétgólos német előnnyel kezdődött az utolsó két perc. Nagy góljával az utolsó szalmaszálba kapaszkodott a magyar együttes, amely hősiesen kivédekezte a német rohamokat. Az utolsó fél percben már passzívnál támadtak a kieliek, a slusszpoént pedig Marguc szolgáltatta, aki másodpercekkel a rendes játékidő vége előtt egalizált (25:25). Jöhetett a kétszer öt perc hosszabbítás!

Két és fél percet kellett várni a ráadás első találatára, amit Palmarsson szállított. A válaszra már jóval kevesebbet, Duvnjak villant megint. A hátralévő percek azonban egy másik horvátról, Slsikovicról szóltak, aki kétszer is „kipókhálózta” a felsősarkot (26:28).

Mikler védésével kezdődött a második öt perc, Marguc háromra is hizlalhatta volna fórt, de Landin kifogott rajta. Ugaldéval szemben aztán már a dán zseni is tehetetlennek bizonyult. Bő három minutummal a vége előtt három volt közte. Úgy tűnt, hogy a Kiel elfogyott a végére, Ugalde ismét eredményes volt. Vujin gólja már nem osztott-szorzott, főleg, hogy Palmarsson is gólt szerzett. A 28:31-es végeredményt Ekberg állította be, a Veszprém idén is bejutott a sorozat döntőjébe, ahol a PSG-t legyőző Kielcével találkozik majd vasárnap (18.00).

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, elődöntő:
THW Kiel–MVM Veszprém 28:31 (25:25, 15:12)
Köln, 20 ezer néző. Vezette: Togstad, Kristiansen (norvégok).
Kiel: LANDIN – EKBERG 5 (2), Canellas, WIENCEK 5, Brozovic, DUVNJAK 7, Klein 1. Csere: VUJIN 8, Mamelund, Dissinger 2, Jaanimaa, Dahmke. Vezetőedző: Alfred Gislason.
Veszprém: Alilovic – MARGUC 6 (2), Nagy L. 3, Nilsson, Palmarsson 4, ILIC 8 (2), UGALDE 4. Csere: MIKLER (kapus), SCHUCH, Sulic 1, SLISKOVIC 2, Gulyás, TERZIC, Rodriguez 1, Iváncsik G. 2. Vezetőedző: Javier Sabaté.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/4.

A másik elődöntőben:
KS Vive Tauron Kielce–Paris Saint-Germain Handball 28:26 (16:16)

Így látták a főszereplők

Alfred Gislason: – Óriási mérkőzésen vagyunk túl. Landin nagyszerűen védett, s a támadójátékunkkal is elégedett vagyok. Hárommal vezettünk a szünetben, de a második játékrészt nagyon rosszul kezdtük, s a Veszprém gyorsan fordított. A végén két góllal vezettünk, de rossz döntéseket hoztunk. A ráadásra elfáradtunk, így vesztettünk. A rendes játékidőben meg kellett volna nyernünk a találkozót. Gratulálok a Veszprémnek. Egy fantasztikus klub, amely nagyon rég óta harcol, hogy felérjen a csúcsra.

Dominik Klein: – Nem könnyű most bármit is mondani. Büszke vagyok a teljesítményükre. Hatszor jártunk Kölnben, s szerettünk volna harmadszor is nyerni, de ez most nem sikerült. Rendkívül rossz érzések kerülgetnek most.

Javier Sabaté: – Hatalmas meccset játszottunk. Gratulálok a Kielnek, amelynek szintén volt esélye a győzelemre. S gratulálok a saját játékosaimnak is, akik a nehéz pillanatokban is végig hittek, és harcoltak. Ugyanúgy, ahogy tették azt a teljes idényben. A félidő végére háromgólos hátrányba kerültünk, de a folytatásban feljavult a védekezésünk, s MIkler is remekelt. Ilic játékát szintén ki kell emelnem, aki csodálatosan kézilabdázott ma.

Iváncsik Gergő: – Fantasztikusan küzdöttünk, a sírból hoztuk vissza a találkozót, Próbáljuk kipihenni magunkat, regenerálódni, hiszen óriási lehetőség előtt állunk. Nem ígérhetek mást, holnap nekiugrunk a Kielcének. Egy napunk marad felkészülni belőlük. Ez nem egyszerű, de azon leszünk, hogy ilyen rövid idő alatt is minél jobban kiismerjük őket.

Mikler Roland: – A második játékrész végén óriási önuralomra és türelemre volt szükségünk, hiszen két góllal elment a Kiel. Láttuk, hogy egy perc maradt, és nem estünk kétségbe. Nagyon erős az a csapat, amely ilyen szituációban képes fordítani. S az is erőnket bizonyítja, hogy a ráadást ennyire fölényesen megnyertük. Nagyon boldog vagyok. A tavalyi négyes döntőt magam mögött tudtam, s bíztam benne, hogy vagyok annyira profi, hogy ez nem nyomasszon, hanem tanuljak belőle. Úgy érzem, most értem igazán profivá. Vasárnap jöhet a döntő.

Schuch Timuzsin: – Az első félidőben az volt a legnagyobb baj, hogy nem tudtuk felállt fal elleni védekezésre késztetni az ellenfelet. Eladtunk egy-két labdát, s a Kiel azonnal lerohanás gólokat szerzett. A két kiállításom közül az egyiket jogosnak érzem, a másikat még meg kell néznem videón. Úgy érzem, hogy nem egyenlően fújtak a bírók az első félidőben. A második játékrészben már korrektül ítéltek, nem akarták eldönteni a mérkőzést. A végén nagyon meleg volt a helyzet, akkor a szerencse is velünk volt. Az akkora tartást adott a csapatnak, hogy már nem veszíthettük el ezt a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak, főleg Ivan Sliskovicnak, véleményem szerint az ő beállása döntötte el a találkozót.

Ivan Sliskovic: – Nem én döntöttem el a továbbjutást, ez csapatmunka volt a javából. Különösen védekezésben, úgy vélem, ez döntötte el a találkozót. Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, de ma is bizonyítottuk, hogy nagyon jó csapatot alkotunk. Mindig készen kell állni a bevetésre, nem érdekel, hogy egy másodperc vagy egy egész meccs jut nekem. A lényeg, hogy segítsek, ma pedig két fontos gólt lőttem a Kielnek.

Gasper Marguc: – Végig hittünk magunkban, s abban, hogy nyerhetünk. Hátrányba kerültünk, de harcoltunk, egyenlítettünk. A második felvonásban jól védekeztünk, a ráadásban pedig már a mi játékunk érvényesült. Hatalmas meccs volt, azt hiszem, minden percét élvezték a szurkolók.


A vasárnapi program

A harmadik helyért:
PSG–THW Kiel 15.15
Vezeti: Jonas Eliasson, Anton Pálsson (izlandiak), tv: Sport 1

Döntő
Kielce–MVM Veszprém 18.00
Vezeti: Óscar Raluy López, Ángel Sabroso Ramírez (spanyolok), tv: Sport 1

Galéria
THW Kiel – MVM Veszprém 28:31
Zatkalik Dávid
Zatkalik Dániel
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája "B"-csoport, 2023/2024
M GY D V LG KG GK P
1. Magdeburg 14 12 0 2 440 388 52 24
2. Barca 14 11 0 3 473 409 64 22
3. Telekom Veszprém 14 10 0 4 489 436 53 20
4. Montpellier 14 7 0 7 411 396 15 14
5. GOG 14 6 1 7 433 446 0 13
6. Plock 14 5 1 8 376 386 0 11
7. Porto 14 4 0 10 409 480 0 8
8. Celje 14 0 0 14 400 490 0 0
Utolsó módosítás: 2024. március 7. 23:16
Férfi kézilabda NB I alapszakasz, 2023/2024
M GY D V LG KG GK P
1. Telekom Veszprém 24 24 0 0 974 649 48 48
2. OTP Bank-Pick Szeged 23 20 0 3 835 664 40 40
3. MOL Tatabánya KC 23 14 2 7 711 667 30 29
4. FTC-Green Collect 23 13 3 7 735 693 29 28
5. Csurgói KK 22 11 2 9 628 640 24 23
6. HE-DO B.Braun Gyöngyös 23 11 2 10 684 703 24 22
7. Dabas KC 23 11 1 11 637 664 23 22
8. CYEB-Budakalász 23 10 2 11 654 684 22 21
9. Balatonfüredi KSE 23 9 1 13 608 646 19 19
10. Carbonex-Komló 23 8 0 15 611 669 16 16
11. HSA NEKA 22 7 0 15 586 646 14 14
12. QHB Eger 22 6 1 15 558 679 13 12
13. PLER-Budapest 22 5 2 15 592 682 12 12
14. Fejér-B.Á.L. Veszprém 22 2 0 20 595 722 4 4
Utolsó módosítás: 2024. április 20. 20:37
Események
Sorozat
Férfi kézilabda BL, 2023/24
Hazai
Barça
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2023. október 26. 20:45
Helyszín
Barcelona, Palau Blaugrana
Eredmény
36-41
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I, 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
CYEB-Budakalász
Időpont
2023. október 28. 18:00
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
47-28
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I, 2023/24
Hazai
OTP Bank-Pick Szeged
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2023. november 11. 17:00
Helyszín
Szeged, Pick Aréna
Eredmény
25-30
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL, 2023/24
Hazai
RK Celje
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2023. november 15. 18:45
Helyszín
Celje, Zlatorog Hall
Eredmény
33-40
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL, 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
RK Celje
Időpont
2023. november 23. 18:45
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
41-31
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I, 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
Carbonex-Komló
Időpont
2023. november 25. 18:00
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
40-24
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL, 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
Barça
Időpont
2023. november 30. 18:45
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
30-31
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
Fejér-B.Á.L. Veszprém
Időpont
2023. december 2. 18:00
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
54-27
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL, 2023/24
Hazai
ORLEN Wisla Plock
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2023. december 7. 20:45
Helyszín
Plock, Orlen Arena
Eredmény
37-30
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I, 2023/24
Hazai
Balatonfüredi KSE
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2023. december 9. 18:00
Helyszín
Balatonfüred, Szabadidőközpont
Eredmény
21-46
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Csurgói KK
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. február 3. 18:00
Helyszín
Sótonyi László Sportcsarnok
Eredmény
23-36
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
MOL Tatabánya KC
Időpont
2024. február 10. 17:00
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
34-31
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL 2023/24
Hazai
FC Porto
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. február 15. 20:45
Helyszín
Porto, Dragao Aréna
Eredmény
26-40
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
PLER-Budapest
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. február 17. 18:00
Helyszín
Budapest, Lőrinci Sportcsarnok
Eredmény
23-36
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
GOG
Időpont
2024. február 22. 18:45
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
34-31
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
HE-DO B.BRAUN Gyöngyös
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. február 24. 15:30
Helyszín
Gyöngyös, Dr. Fejes András Sport és Rendezvénycsarnok
Eredmény
33-41
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL 2023/24
Hazai
Montpellier HB
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. február 29. 20:45
Helyszín
Montpellier, FDI Stadium
Eredmény
31-37
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
SC Magdeburg
Időpont
2024. március 7. 18:45
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
28-30
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
QHB Eger
Időpont
2024. március 10. 17:00
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
39-29
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda Magyar Kupa 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
FTC
Időpont
2024. március 20. 18:00
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
37-29
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Dabas KC
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. március 23. 18:00
Helyszín
Dabas, OBO Aréna
Eredmény
32-40
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL 2023/24
Hazai
OTP Bank - Pick Szeged
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. március 28. 18:45
Helyszín
Szeged, Pick Aréna
Eredmény
30-37
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
HSA NEKA
Időpont
2024. március 30. 18:00
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
42-27
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
OTP Bank - Pick Szeged
Időpont
2024. április 4. 18:45
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
39-32
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
CYEB-Budakalász
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. április 6. 17:00
Helyszín
Budakalász, Sportcsarnok
Eredmény
30-43
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
FTC-Green Collect
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. április 13. 18:00
Helyszín
Budapest, Elek Gyula Aréna
Eredmény
31-40
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
Balatonfüredi KSE
Időpont
2024. április 15. 18:00
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
33-20
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
OTP Bank-Pick Szeged
Időpont
2024. április 19. 20:00
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
36-27
részletek
Sorozat
Férfi kézilabda BL negyeddöntő 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
Aalborg Handbold
Időpont
ma 18:45
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
Sorozat
Férfi kézilabda BL negyeddöntő 2023/24
Hazai
Aalborg Handbold
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. május 1. 18:45
Helyszín
Aalborg (Dánia)
Eredmény
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Carbonex-Komló
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. május 4. 18:00
Helyszín
Komló, Sportközpont
Eredmény
Sorozat
Férfi kézilabda NB I 2023/24
Hazai
Fejér-B.Á.L. Veszprém
Vendég
Telekom Veszprém
Időpont
2024. május 15. 18:00
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
Sorozat
Férfi kézilabda Magyar Kupa 2023/24
Hazai
Telekom Veszprém
Vendég
Dabas
Időpont
2024. május 18. 18:00
Helyszín
Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok
Eredmény

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.