Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Vegyes páros, azonos szenvedély

2016. május 22. 16:04
A VESC korábbi kiválósága, Szelle Dóra a szintén veszprémi nevelésű Dordzsceren Csingisz oldalán indul az idei Smash Strandröplabda Bajnokságon.

Június 4-én az Open Smash elnevezésű nyitó fordulóval veszi kezdetét a strandröplabda szezon a balatonfüredi Kisfaludy strandon, amely majd június 26-27-én a hivatalos első fordulónak is otthont ad. A második (július 16-17.) és a harmadik (augusztus 6-7.) kört a zánkai strandon rendezik.

Vegyes páros szakágban homokra lép a Veszprémi Egyetem SC (VESC) egykori meghatározó játékosa, Szelle Dóra és a nála tíz évvel fiatalabb, korábbi Veszprémi RC-nevelés, Dordzsceren Csingisz.

– Mindkettőnk életének már gyerekkortól szerves része a röplabdázás, de különböző okok miatt sajnos teremben egyikőnk sem játszik már. Szeretnénk megmérettetni magunkat, s megtudni, hogy közel két év kihagyás után mire vagyunk képesek. Teljesen véletlenül összefutottunk egy téli napon a konditeremben, s elkezdtünk beszélgetni erről a lehetőségről. Mondhatni egy „poénból” indult a szereplés, mert először magunk sem gondoltunk, hogy két év kihagyás után bármire is esélyünk lehet. Aztán egyre többször edzettünk együtt, s teljesen biztossá vált, hogy visszatérünk – fogalmazott Szelle Dóra.

Szelle Dóra és Dordzsceren CsingiszSzelle Dóra és Dordzsceren Csingisz

– Amikor labda kerül a közelünkbe, mindketten olyanok leszünk, mint a gyerekek. A nagy korkülönbség ellenére is bízunk benne, hogy tökéletes párost fogunk alkotni, s együtt, immáron csapattá alakulva tudjuk kamatoztatni a hosszú évek során megszerzett tapasztalatot és tudást – vette át a szót a korábbi magyar utánpótlás-válogatott Dordzsceren Csingisz, aki az akkoriban extraligás Veszprémi RC korosztályos csapataival évről évre bejutott az országos gyerek-, majd serdülőbajnokság (OGYB, OSB) döntőire, összesen tizenkét évig röplabdázott versenyszinten.

Szelle Dóra Veszprémben ismerkedett meg a sportággal, a különböző utánpótláscsapatokat végigjárva előbb1992 és 2004 között, majd 2008-tól 2013-ig erősítette a VESC együttesét. Tizennégy évesen már a felnőtt együttesben játszott, négy évvel később – a 2002/2003-as idény végén – pedig tagja volt bajnoki címet szerző NB II-es csapatnak, amely siker mérföldkőnek számít a veszprémi női röplabdázás életében. 2004 és 2008 között a profi Szombathelynél gyűjtött további tapasztalatokat, ahol ezüst-, illetve bronzérmet is szerzett az NB I-ben. Visszatérve a bakonyi megyeszékhelyre az extraligába jutásért játszott a Veszprémmel, amely szintén kiemelkedő eseménynek számított az egyesület történetében.

A Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokságon (MEFOB) teremröplabdában arany-, ezüst és bronzéremmel gazdagodott, strandröplabdában pedig bronzmedált nyert Merklin Ferencné Zubor Enikő oldalán. Szerepelt a nyugat-magyarországi felnőtt és junior válogatottban is.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.