Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

Veszprémi bronzérem a szumó Eb-ről

2016. május 3. 20:52
A Centrum SE szumósa, Jónás Valentina egyéniben hetedik, csapatban pedig bronzérmes lett a lengyelországi U18-as Eb-n. Ugyanitt Schvarcinger Zsolt ötödik helyen végzett.

A válogató versenyek alapján a Centrum Sport Egyesület két sportolója is kvalifikálta magát a lengyelországi Krotoszynban megrendezett U18-as szumó Európa-bajnokságra. A felkészülésük jól sikerült, ám a veszprémi páros hölgytagja, Jónás Valentina mindvégig egy makacs térdsérüléssel küzdött.

A viadalra tizenhárom országból érkeztek versenyzők, akik meghatározói hazájuk sportjának. Ám a magyaroknak sem kell szégyenkezniük, hiszen rohamléptekben zárkóznak fel a kontinens élmezőnyéhez, olyannyira, hogy ezen az Eb-n tizenhét érmet szereztek.

– Azoknak a szemfüles rajongóknak, akik online adásban követték nyomon a mérkőzéseket, biztos feltűnt, hogy minden második, harmadik magyar mérkőzés füttykoncerttel záródott. Mindez akkor történt, amikor egy-egy akciót követően kivetítették a helyszínen a videó bíró képeit, és láthatta a publikum, hogy rendre a magyarok ellen döntenek a bírók. Érdekesség, hogy a téves döntések kedvezményezettjei szinte minden esetben orosz, ukrán vagy lengyel versenyzők voltak – mondta el Schvarcinger Zsolt, a duó másik fele.

Schvarcinger Zsolt és Jónás ValentinaSchvarcinger Zsolt és Jónás Valentina

Mindezek ellenére Jónás Valentina egyéniben hetedik, csapatban pedig bronzérmes lett, míg Schvarcinger Zsolt ötödik helyen végzett.

– A szumózás egyre népszerűbb az egyesületünk életében. Készülünk tovább, hiszen az U12-es, U14-es és az U16-os korosztályoknak októberben Németországban rendeznek Európa-bajnokságot, ahova minimum három, de reményeink szerint öt-hét versenyzőt tudunk adni a magyar csapatnak – mondta el Túri Péter szakosztályvezető.

– Dinamikusan épülő csapatunkba várjuk a sportág iránt érdeklődőket nemtől és életkortól függetlenül. Bátorítunk minden érdeklődőt, hogy látogasson el edzéseinkre, vagy nézzen körül weboldalunkon – tette hozzá a szakosztályvezető.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.