Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Két éremmel hangolt az Eb-re a veszprémi karatéka

2016. április 27. 20:59
A Veszprémi Shotokan Karate Club (VSKC) kiválósága, Bartos Bonita Kíra küzdelemben ezüst-, formagyakorlatban pedig bronzérmet szerzett a XIII. Ippon Shobu karate diákolimpia országos döntőjében.

Április 23-án Gödöllőn rendezték meg a XIII. Ippon Shobu karate diákolimpia országos döntőjét, amelyen 46 klub 332 fővel vett részt.

A VSCK tehetsége, Bartos Bonita Kíra népes mezőnyben szerepelt – formagyakorlatban húsz, küzdelemben pedig tizenhárom fő indult –, s az edzői elvárásoknak megfelelően teljesített. Egyedüliként a teljes korosztályából mindkét versenyszámban döntőzött. Formagyakorlatban végül a harmadik helyet sikerült megszereznie, míg küzdelemben a dobogó második helyére állhatott.

Bartos Bonita Kíra júniusban a dublini Eb-n bizonyíthatBartos Bonita Kíra júniusban a dublini Eb-n bizonyíthat

– Ez volt az év egyik legrangosabb hazai karateversenye. Edzői szemmel százszázalékosan elégedett vagyok Kíra teljesítményével, mivel a fő eseménye a júniusi Eb lesz Dublinban, így a formáját is akkorra időzítjük. Most a gyakorlás, a tapasztalatszerzés volt a lényeg. Könnyedén, összeszedetten küzdött, sokat fejlődött a kéztechnikája, a pontosságon azonban még dolgozunk az Eb-ig – fogalmazott Fuit Vilmos edző.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.