Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nemcsak a pályával, az elemekkel is megküzdöttek

2016. április 13. 18:29
A veszprémiek nyolc éremmel tértek haza a Postás Kupa nemzetközi tájékozódási futó versenyről.

Április 9-10-én 38. alkalommal rendezték meg a Postás Kupa nemzetközi tájékozódási futó versenyt a Gerecse-hegységben, a Szárliget melletti Zuppa-tetőnél. A viadalon közel nyolcszáz hazai és külföldi nevező 49 kategóriában mérhette össze egymással képességeit.

Gaschler Emma verseny közben - Fotók: Bálint MónikaGaschler Emma verseny közben - Fotók: Bálint Mónika

– A hajmeresztően meredek és sziklás oldalak, kis gerincek és völgyek, karsztbokorerdők és ligetek sűrű váltakozása teszi technikailag nehézzé és változatossá ezt a terepet, amelyen a jelentős szintkülönbségek miatt fizikailag is komoly kihívást jelent futni – mesélte lapunknak a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) tájfutó szakosztályának sajtóreferense, Mérő Edit.

Bácskai Eszter a dobogó tetejénBácskai Eszter a dobogó tetején

– Mindez természetesen teljesen szokványos az extrém terepviszonyokhoz szokott, és elszánt tájfutóknak, ezúttal azonban az időjárás is rátett még egy lapáttal a fizikai megpróbáltatásokra. A résztvevőknek a dermesztően hideg, lankadatlanul erősen fújó, sátrakat döntögető erősségű széllel is meg kellett birkózniuk. Ez különösen a gyűjtőpontot követően, az utolsó, nyílt réten át vezető 200 méteres befutó szakaszon tette már-már akadályversennyé a küzdelmet – tette hozzá.

A két nap összesített időeredménye alapján a VHSE versenyzői közül nyolcan a dobogón is kivívták helyüket.

A VHSE dobogósai (hiányzik: Széplaki Erika)A VHSE dobogósai (hiányzik: Széplaki Erika)

A VHSE eredményei: M10D: 1. Bálint Gergő, M12C: 2. Bálint Ádám, M14E: 1. Bálint Benedek, M21C: 3. Perczel-Szabó Krisztián, W10D: 3. Gaschler Emma, W12C: 2. Lantai Lili, W14C: 1. Bácskai Eszter, open A: 3. Széplaki Erika.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.