Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tájfutó verseny térkép nélkül

2016. április 5. 19:10
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) tájfutói tíz egyéni éremmel, valamint egy csapatban elért bronzéremmel zárták a háromnapos Nógrád Nagydíjat.

A veszprémi egyesület április első hétvégéjén újabb országos rangsoroló bajnokságon vett részt a Mátrában. A salgótarjáni Tóstrand környezetében, valamint Mátraszelén, igazi „tájfutó csemegének” tartott terepen rendezték meg a Nógrád Nagydíjat.

– A Nógrád Nagydíjon szinte minden felszíni képződmény előfordul, amivel egy tájfutó csak találkozhat az országhatárokon belül. Beleértve a legkülönfélébb típusú növényzetet, a felhagyott külszíni bányákat, a növényekkel újra benépesülő néhai meddőhányókat, az akár több tíz méter magas, járhatatlan sziklafalakat és sziklahasadékokat, a sajátos, riolittufa-kibúvásos felszínt, a mocsarakat és bányatavakat is – mesélt a terepviszonyokról a VHSE tájfutó szakosztályának sajtóreferense, Mérő Edit.

Németh Zsoltné három versenyszámban is dobogóra állhatott - Fotók: Máthé IstvánNémeth Zsoltné három versenyszámban is dobogóra állhatott - Fotók: Máthé István

A teljesítendő pályák értékét tovább növelte, hogy többségében olyan új helyeken futhattak a résztvevők, amelyekről korábban még nem készült tájfutó térkép.

A közép- és normáltávú egyéni verseny mellett sor került egy éjszakai, egy mikrosprint és egy éjszakai mikrosprint futamra is, továbbá egy 3x3-as váltó is gazdagította a versenyzési lehetőségek sorát. Ez utóbbira rekord számú csapat nevezett, de a gyors, pörgős, nagy odafigyelést kívánó pályákon a csapatok több mint fele el is vérzett, két kategóriában eredményhirdetést sem lehetett tartani, mivel egyetlen érvényes eredmény sem született.

A 12 éves lányok mezőnyének győztese, Lantai LiliA 12 éves lányok mezőnyének győztese, Lantai Lili

A VHSE sportolói tíz egyéni éremmel, valamint egy csapatban elért bronzéremmel zárták a háromnapos erőpróbát.


Nógrád Nagydíj:
M10D: 3. Bálint Gergő
M12C: 1. Bálint Ádám
M14B: 3. Bálint Benedek
M35Br: 2. Bálint Bence
W12C: 1. Lantai Lili
W35Br: 3. Palumbi Edit
W45: 1. Németh Zsoltné
W50: 3. Böröczkyné Makai Anna

Éjszakai eredmények:
W45: 1. Németh Zsoltné
Open: 1. Bálint Benedek

3x3-as váltó eredmények:
N21 kategória: 3. a Veszprémi Honvéd Sportegyesület váltója (Németh Zsoltné, Lantai Lili és Lantai Anna Boróka)

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.