Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Németh Zsanett Európa-bajnok!

2016. április 2. 10:18 // Forrás: birkozoszov.hu
A kadet világbajnoki cím után U23-as kontinensbajnoki címet szerzett a Veszprémi Dózsa korábbi – jelenleg az Újpest színeit erősítő – birkózója.

A bulgáriai U23-as Európa-bajnokság negyedik versenynapján női 75 kilogrammban lépett szőnyegre Németh Zsanett. A negyeddöntőben a spanyol Estefania del Jesus Ramirez Perdomo felett 11-0-ra diadalmaskodott, majd az elődöntőben következett egy bolgár versenyző, aki 10-2-re verte meg a török ellenfelét. A magyar lány Gabriela Pejcsevát is 11-0-ra múlta felül, így a fináléban következhetett az ukrán riválisát legyőző német Anna Schell.

Zsanettet a döntőben sem lehetett megállítani, 8-3-ra diadalmaskodott, megszerezve a kontinensbajnoki címet. A női csapatpontversenyben a magyar válogatott a hatodik helyet szerezte meg, amiben Zsanett oroszlánrészt vállalt.

Németh Zsanett (jobbról a harmadik)Németh Zsanett (jobbról a harmadik)

A Berhidán nevelkedett birkózó Mohácsi László és Nesó Sándor kezei alól került Veszprémbe a berhidai klub megszűnését követően, ahol Izsák Károly és Faragó Zsolt egyengette tovább pályafutását. 2011-ben a Veszprémi Dózsa és a Csepel színeiben kadet Európa-bajnoki bronzérmes lett, majd megszerezte a magyar női birkózás történetének első kadet világbajnoki címét. 2013-ban a junior Európa-bajnokságon második lett, amit egy évvel később meg tudott ismételni. 2015-ben az U23 Európa-bajnokságon bronzérmet, 2016-ban pedig aranyérmet szerzett. Jelenleg az Újpest színeit erősíti, és készül a riói olimpia kvalifikációs versenyeire.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.