Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Csak” a szokásos: Bécsi Nikolett öt érmet szerzett

2016. március 20. 19:20
A Veszprémi Padányi Klub kiválósága, Bécsi Nikolett öt érmet szerzett a Presov Open nemzetközi tékvandó versenyen.

A Veszprémi Padányi Klub vezetője, Bécsi Nikolett március 12-13-án a Presov Open elnevezésű nemzetközi tékvandó versenyen szerepelt a felvidéki Eperjesen. Edzője, Vajky László pedig nemzetközi bíróként képviselte a magyar színeket a viadalon.

A reggeli regisztráció és a mérlegelés miatt már hajnali 2 órakor úton voltak, ami nem könnyítette meg a versenyre hangolódásukat. Bécsi az első napon egyéni formagyakorlatban szerepelt. Technikailag kiváló és precíz versenyzéssel két győzelem után kissé álmosan veszített pihent ellenfelével szemben a döntőben, így ezüstérmet szerzett.

Bécsi a második napnak már kipihenten vághatott neki, amire szüksége is volt, hiszen még négy versenyszáma maradt erre a napra. A késődélutáni zárásig tehát folyamatosan a legjobb formáját kellett tartania. Előbb egyéni küzdelemben lépett tatamira, ahol rendkívül látványos versenyzéssel, fölényesen nyerte a meneteket. A döntőben a szlovákok favoritjával került össze, akitől szoros küzdelemben maradt alul, így a dobogó második fokára állhatott fel.

Bécsi Nikolett a dobogó tetején - Fotók: Vajky LászlóBécsi Nikolett a dobogó tetején - Fotók: Vajky László

Következtek a csapatszámok, ahol formagyakorlat után a küzdelemben is mindvégig nagy fölénnyel versenyzett a magyar csapat, amely – a veszprémi sportoló vezetésével – végül mindkét számban megérdemelten vehette át a legjobbnak járó aranyérmeket.

Bécsi zárásként még favorit számában, egyéni erőtörésben is elindult. Itt legkisebb versenyzőként maximális pontszámmal nyerte az abszolút (súlycsoport nélküli) kategóriát.

– Az eredmények is jól mutatják, hogy Nikolett jó úton halad az egy hónap múlva kezdődő finnországi tékvandó Európa-bajnokságra való felkészülésében, ahol egyetlen dunántúli versenyzőként képviseli majd a tízfős magyar válogatott – tájékoztatta portálunkat Vajky László, aki edzőként utazik Tamperébe.

Bécsi addig még egy hazai nemzetközi versenyen, illetve az innsbrucki kick-box világkupán élesítheti formáját.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.