Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mester és tanítványa is jól küzdött

2016. március 13. 13:54
A Padányi Klub vezetője, Bécsi Nikolett, s tanítványa Kovács Gergő is remek eredményekkel tért haza a tékvandó országos bajnokságról.

Március 5-6-án, Hódmezővásárhelyen rendezték a tékvandó sportág magyar bajnokságát, melyen 29 klub 259 versenyzője vett rész.

Szombaton a serdülő korosztályban induló Kovács Gergő küzdelemben és formagyakorlatban is bronzérmet szerzett.

Szintén az első napon rendeztek két egyéni felnőtt kategóriát is, ahol a Padányi Klub vezetőedzője, Bécsi Nikolett formagyakorlat számban csak a döntőben maradt alul egyik válogatott edzőtársával szemben. Ezt követően pedig 50 kg-os küzdelemben ismét magyar bajnoki címet szerzett. Örömteli, hogy mindkét számban kvalifikálta magát a következő világversenyre.

Bécsi Nikolett a dobogó tetejénBécsi Nikolett a dobogó tetején

Másnap következett Bécsi már-már klasszikusnak számító versenyszáma, az egyéni erőtörés (melyben Nikolett a 2015-ös világbajnokságon bronzérmet szerzett). Egyéniben összeszedett és profi technikájával a maximálisan elérhető tizenkét pontot szerezte meg (mindent eltört), így aranyérmet és értékes kvalifikációs pontokat szerzett. Az utána következők három ponttal követték őt a dobogón.

A csapatszámokban budapesti csapattársaival előbb speciál törésszámban, majd erőtörésben is aranyérmet szerzett. Csapat küzdelemben a döntőig maximális bírói döntéssel jutottak el, ott Bécsi hiába verte fölényesen saját ellenfelét, ez már kevés volt a döntő megnyeréséhez, csapattársai ugyanis két verességével elvesztették a döntőt. Bécsi így összesen négy magyar bajnoki címet és két ezüstérmet gyűjtött.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.