Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Újabb Európa-kupa érmek Bécsi Nikolettől

2016. március 3. 19:51
A Veszprémi Thai-boksz SE kiválósága, Bécsi Nikolett két ezüst- és három bronzérmet szerzett a horvátországi Európa-kupán. A veterán Vajky László ugyanitt harmadikként zárt.

Február közepén a horvátországi Karlovac adott otthont a kick-box Európa-kupának, ahol 21 ország 159 klubjának 1538 nevezését fogadták el. A háromnapos viadal a Veszprémi Thai-boksz SE idei versenyszezonjának első állomása volt.

Bécsi Nikolett a torna első napján „grand champion” (abszolút, súlycsoport nélküli) versenyszámban bronzérmet szerzett a legkönnyebb, 49 kg-os női súlycsoportban. A versenyzők megpróbáltatását növelte, hogy a kategória küzdelmei éjfél előtt pár perccel fejeződtek be, másnap reggel 9 órakor pedig kezdődött a következő versenynap, amelyen Bécsi két számban is érdekelt volt. Ekkor ismét a nap végéig tartottak küzdelmek, pedig nyolc páston szünet nélkül folytak a csaták a legkisebb gyermek versenyzőktől a veterán, 40 év feletti korosztályig. Utóbbi mezőnyben Vajky László révén szintén érintett volt a veszprémi küldöttség. A nap végén Bécsi két bronzéremmel zárt, s Vajky is a dobogó harmadik fokán végzett.

A verseny utolsó napján is késő éjszakába nyúltak a küzdelmek. A verseny helyszínénekkor már újabb két ringet is felállítottak, amelyeken „fullkontakt” kategóriától K1-ig újabb versenyszámokkal egészültek ki a tatamikon folyó „light kontakt” és „kick light” harcok. Bécsi rossz alvás miatt rendkívül görcsösen, feszülten várta a küzdelmeket, ám az orvosi háttér, sportpszichológusi segítség révén sikerült átlépnie ezt a nehézséget is, s újabb ezüstérmet szerzett.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.