Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A város büszkeségeit díjazták

2016. február 16. 21:37
A hölgyeknél Bécsi Nikolett, a férfiaknál Pásztor Bence, csapatban pedig az MVM Veszprém lett városunk legjobbja 2015-ben – ez történt az idei sportévnyitón.

Idén új helyszínen, a Veszprém Agórában rendezték a hagyományos sportévnyitót, ahol a 2015-ös évben kiemelkedően teljesítő utánpótláskorú és felnőtt veszprémi sportolókat, edzőket, sportvezetőket, csapatokat díjazták.

„Veszprémnek fontosak a sportsikerek”

Porga Gyula köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a Veszprém Aréna és a Hangvilla után ismét egy olyan helyszín adhatott otthont az ünnepségnek, amelyet nemrégiben újítottak fel. Megjegyezte: bízik benne, hogy a 2018-as rendezvénynek már a város új sportuszodája lehet a helyszíne.

Porga GyulaPorga Gyula

– A közösség identitása szempontjából az élsport kiemelten fontos. Kellenek olyan csapatok, sportolók, akikért a közösség szíve megdobbanhat, akik a gyerekek számára példaképek lehetnek – húzta alá Veszprém polgármestere. – Ugyanilyen értékű azonban az utánpótlássport is, hiszen a ma gyerekeiből lesznek a jövő élsportolói. Ezért fontos feladatunk az infrastrukturális feltételek biztosítása, az utánpótlásműhelyek lehetőség szerinti anyagi támogatása. Mindezek mellett fontos, hogy Veszprém ne csak szurkoló város, hanem sportoló város is legyen. Elmondhatjuk, hogy a tömegsport, szabadidősport infrastruktúrája, feltételrendszere is adott Veszprémben. Jó látni, hogy sokan töltik sportolással a szabadidejüket. Veszprémnek fontosak a sportsikerek, hiszen a mérhető, látványos sikereket a sportolók tudják a leglátványosabban közvetíteni – tette hozzá a városvezető, aki megköszönte a sportolók, szülők, edzők, sportvezetők, támogatók áldozatos munkáját.

Fiatalok és szeniorok elismerése

Elsőként a Veszprém Város Sportjáért emlékplaketteket adták át. Elismerésben részesült Túri Péter (a Centrum Diák és Szabadidő SE edzője), Károlyi Gábor (a Domonkos László Veszprémi Judo SE alapítója, edzője), Kungl József (a VEDAC atlétaedzője, nyugdíjas testnevelő tanár), valamint Faragó Zsolt és Izsák Károly (a Veszprémi Dózsa SK birkózóedzői).

A 2015-ös évben nyújtott kimagasló sportteljesítményeik alapján a város szenior korú sportolóit is díjazták: Wieder Ilona (a Veszprémi Honvéd SE tájfutója), Csanádi Jánosné (a Veszprémi Rendőr SE úszója), Gosztolai Mária és Benes Magdolna (mindketten a VEDAC dobóatlétái), dr. Keszthelyi Csaba, Hajdú Sándor, Sztanke József (mindhárman a TOP-GYM SE erőemelői), valamint Kandikó Zoltán (Veszprémi Thai-Box SE).

Városunk utánpótláskorú sportolóit is kitüntették: Laczkó Benedek (a Centrum SE birkózója, szumósa, edzője: Túri Péter), Foki Marcell (Bakony Kendo és Iaido Club kendósa, edzője: Balogh Tibor), Rasovszky Kristóf (Balaton Úszó Klub, edzője: Szokolai László), Bartos Bonita Kíra (Veszprémi Shotokan Karate Club, edzője: Fuit Vilmos), Keresztúri Viktória (Bakony Íjász SE, edzője: Keresztúri Péter), Hablicsek Huba (TOP GYM SE, edzője: Kupcsik László), Szarvas Dávid (Veszprémi Szivárvány Integrált SE, edzői: File István, Balogh János, Hudi Zsanett), Gyurkó Alexandra (Veszprémi Úszó Klub, edzője: Balogh János).

Különdíjat kapott Lang Ádám veszprémi nevelésű labdarúgó, aki a felnőtt válogatott tagjaként kiharcolta a kijutást a nyári franciaországi Európa-bajnokságra.

Legjobb sportolók, legjobb csapatok

2015-ben nyújtott teljesítménye elismeréseként díjazásban részesült a VEDAC atlétája, Kéri Bianka (edzője: Tóthné Stupián Anikó), a Bakony Kendo és Iaido Club kendósa, Kocsis Barbara (edzője: Balogh Tibor), valamint a TOP-GYM SE erőemelője, Szabó Balázs (edzője: Kupcsik László).

Az év női sportolója kategóriában két harmadik helyezettet hirdettek a VEDAC kalapácsvetője, Orbán Éva (edzője: Zentai Tibor) és a Veszprémi Triatlon Egylet duatlon-triatlonistája, Brassay Réka személyében. Másodikként a Veszprémi Taekwondo SE tékvandósa, Mucsy Petra zárt (edzői: Sebestyén Pál és Kandikó Zoltán). Az év legjobb női sportolójának járó kitüntető címet pedig a Veszprémi Thai-Box SE kick-boxosa, Bécsi Nikolett (edzője: Vajky László) érdemelte ki.

A férfiak versenyében Bakony Íjász SE kiválósága, Kuti Géza került a harmadik helyre. Őt a Veszprémi Triatlon Egylet duatlon-triatlonistája, Rónaszéki Balázs előzte meg. A legjobbnak pedig – akárcsak egy évvel ezelőtt – idén is a VEDAC kalapácsvetőjét, Pásztor Bencét (edzője: Zentai Tibor) választották.

A csapatok külön versenyében a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabdacsapata csípte el a harmadik helyet. Mérész Csaba együttese a 2014/15-ös szezonban a 10. helyen zárt az NB I/B-ben, a 2015/16-os idényben pedig – tizennégy mérkőzésből tizenkettőt megnyerve – vezeti a nyugati csoport tabelláját.

Szintén harmadik helyezett lett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club, amely a csapatbajnokság összesített csapatversenyében ötödik, a klubok önálló teljesítménye alapján pedig első helyen végzett.

Második lett az 1. Futsal Club Veszprém alakulata, amely a 2014/15-ös kiírásban az NB I negyedik helyén zárt, a Magyar Kupában pedig döntős volt. Madarász János tanítványai jelenleg az élvonal ötödik helyén állnak.

Az első hely sorsát idén sem lehetett megkérdőjelezni. Az MVM Veszprém világhírű férfi kézilabdacsapata 2015-ben 23. magyar bajnoki címét és 24. Magyar Kupa elsőségét szerezte meg, s elhódította a SEHA-liga serlegét is. A legrangosabb sorozatban, a Bajnokok Ligájában tizenhárom év után ismét döntőt játszott, végül aztán a kontinens második legjobb gárdája lett. Javier Sabate együttese a jelenlegi kiírásban is remekül szerepel, jó úton halad, hogy az idény végén megismételje, túlszárnyalja a 2015-ös sikereket.

Az ünnepséget fogadás követte, mely Nagy László pohárköszöntőjével kezdődött.

A legemlékezetesebb sportpillanatok – Önök döntöttek

Akárcsak egy évvel ezelőtt, idén is a sportszerető közönség dönthetett az év veszprémi sportpillanatáról. A HajráVeszprém.hu és a vehirsport.hu portálokon leadott voksok alapján a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a kalapácsvető Pásztor Bence állhatott fel, aki az U23-as Eb-n bronzérmet szerzett. Másodikként Bartos Bonita Kíra (Veszprémi Shotokan Karate Club SE) zárt, aki küzdelem kategóriában országos bajnoki címet szerzett. A szavazatok alapján az 1. Futsal Club Veszprém „szállította” 2015 legemlékezetesebb sportélményét azzal, hogy bejutott a Magyar Kupa fináléjába.

Galéria
Sportévnyitó 2016
Zatkalik Dávid
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.