Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Cseh László ezüst-, Hosszú Katinka bronzérmes

2015. augusztus 8. 18:06 // Forrás: MTI
Cseh László 100 méter pillangón ezüst-, Hosszú Katinka 200 méteres hátúszásban pedig bronzérmet nyert a kazanyi vizes világbajnokságon.

Cseh László országos csúccsal ezüstérmet nyert 100 méter pillangón a kazanyi vizes világbajnokság úszódöntőinek szombati napján.

A 29 éves magyar úszó 50.87 másodperces idővel ért célba a címvédő dél-afrikai Chad Le Clos mögött, ezzel a pénteki előfutamban felállított 50.91 másodperces rekordját javította tovább.

Cseh szokásához híven "nem kapkodta el" a rajtot, a táv felénél harmadikként fordult. Elképesztő hajrába kezdett a teljes mezőny, néhány méterrel a vége előtt még lehetetlen volt megtippelni a győztest, végül az olimpiai ezüstérmes Le Clos-nak sikerült a legjobban a célba érkezés.

Csehnek ez a harmadik érme a tatár fővárosban, előzőleg 200 méter pillangón arany-, 50 méteren pedig bronzérmet nyert.

A magyar úszócsapat nyolc medálnál tart: Cseh mellett Hosszú Katinka győzött - világcsúccsal - 200 méter vegyesen, s harmadik lett 200 méter háton, akárcsak Kapás Boglárka 1500 méter gyorson, Gyurta Dániel 200 méter mellen, míg másodikként zárt nyíltvízi úszásban, 25 kilométeren Olasz Anna.

"Chad nagyon nagy időt úszott, szerettem volna én is ehhez hasonlót, de örülök az ezüstnek is. Érdekes, hogy tíz éve hasonló volt az éremkollekcióm: arany, ezüst és bronz a vb-n. Jó volt ez a 100 méter, de úgy érzem, még van hova gyorsulnom, elsősorban az első ötvenen és a rajtjaimon van még mit javítani" - nyilatkozta Cseh László.

A későbbi bronzérmes Hosszú Katinka a 200 méteres hátúszás döntőjében a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 8-án. MTI Fotó: Kovács AnikóA későbbi bronzérmes Hosszú Katinka a 200 méteres hátúszás döntőjében a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 8-án. MTI Fotó: Kovács Anikó

Hosszú Katinka bronzérmes lett szombaton 200 méteres hátúszásban a kazanyi vizes világbajnokságon.

A 26 éves magyar azzal, hogy a pénteki elődöntőben megdöntötte Egerszegi Krisztina 24 éves országos csúcsát - amely 2008-ig világrekord volt - a legjobb idővel, 2:06.18 perccel került a fináléba, amelyben 2:06.84-gyel lett harmadik.

Nem mindennapi riválisok között rajtolhatott Hosszú, ugyanis egyik oldalán a szám címvédője, világcsúcstartója és olimpia bajnoka, az amerikai Missy Franklin, a másikon pedig a Kazanyban 100 méter háton már győztes ausztrál Emily Seebohm várt az indításra. Hosszú jól kapta el a rajtot, az első hossz végén a harmadik helyen fordult, száz méternél ugyancsak. A harmadik hosszon Missy Franklin lépett el a mezőnytől, Hosszú pedig másodikként indította meg a hajrát, de végül Emily Seebohm időzített a legjobban és kiváló végjátékban diadalmaskodott.

"A bronzéremnek magának nagyon örülök. Azt éreztem, hogy nekem nincs meg az a tapasztalatom 200 háton, ami ellenfeleimnek igen, ami ahhoz kell, hogy éppen a döntőben ússzam meg a legjobbamat. Egész évben gyakorlatilag egyedül úsztam 200 méter háton, Missyvel egyszer, Emilyvel egyetlen egyszer sem versenyeztem" - értékelt a bronzérmes.


Eredmények:

férfi 100 m pillangó, világbajnok:
Chad Le Clos (Dél-afrikai Köztársaság) 50.56 másodperc
2. CSEH LÁSZLÓ 50.87 - országos csúcs
3. Joseph Schooling (Szingapúr) 50.96

női 200 m hát, világbajnok:
Emily Seebohm (Ausztrália) 2:05.81 perc
2. Missy Franklin (Egyesült Államok) 2:06.34
3. HOSSZÚ KATINKA 2:06.84

A magyar úszócsapat nyolc medálnál tart: Cseh mellett Hosszú Katinka győzött - világcsúccsal - 200 méter vegyesen, s harmadik lett 200 méter háton, akárcsak Kapás Boglárka 1500 méter gyorson, Gyurta Dániel 200 méter mellen, míg másodikként zárt nyíltvízi úszásban, 25 kilométeren Olasz Anna.

vehirsport.hu
további cikkek
Mocsai Tamás: az akadémiai rendszer jól működik kézilabda Mocsai Tamás: az akadémiai rendszer jól működik Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) ügyvezetője szerint a sportágban az akadémiai rendszer országszerte jól működik, ezt bizonyítja az is, hogy a magyar férfi és női válogatott is kijutott a párizsi olimpiára. tegnap 22:48 Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  2024. április 18. 20:40 Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. 2024. április 18. 20:28 Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján magyar futsalválogatott Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján A magyar futsalválogatott kedden 3-1-re kikapott a csehektől a Szlovákiában rendezett nemzetközi felkészülési tornán. 2024. április 17. 21:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.