Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Trónfosztásra készül a női labdarúgó-válogatott

2015. július 30. 19:36 // Forrás: MLSZ
Az augusztus 1-jén kezdődő Balaton Kupán Markó Edina csapata a kétszeres címvédő szlovák válogatott ellen lép pályára.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) harmadik alkalommal rendezi meg a nyári felkészülés hajrájában, Balatonfüreden, a Balaton Kupát. Az első két kiírásban a magyar válogatott udvarias vendéglátónak bizonyult, egyik alkalommal sem jutott be a döntőbe, mindkétszer Szlovákia legjobbjai vihették haza a végső győztesnek járó trófeát – emlékeztetett a magyar szövetség honlapja.

Markó Edina együttesének a célja, hogy már az első játéknapon meghiúsítsa a szlovákok triplázási reményeit, szombaton ugyanis a döntőbe jutásért Magyarország–Szlovákia és Lengyelország–Fehéroroszország mérkőzéseket rendeznek. A torna helyosztóit hétfőn játsszák.

Markó Edina számára némi nehézséget jelent, hogy kulcsjátékosai közül többen hiányoznak: Jakabfi Zsanett, Vágó Fanni, Sipos Lilla és Szarvas Alexandra sem lehet ott társai között, valamint a nyitómérkőzésen az UEFA Bajnokok Ligájára készülő Ferencváros legjobbjai is hiányoznak majd.

– Az eddigi két Balaton Kupa nem úgy sikerült, ahogy azt szerettük volna, ezért most javításra készülünk, a tavalyi harmadik hely után ezúttal már döntőt szeretnék játszani, amihez az kell, hogy szombaton legyőzzük a szlovákokat – mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina. – Jól ismerjük őket, játszottunk már ellenük az elmúlt időszakban, legutóbb idén Horvátországban 3-1-re kikaptunk tőlük, most itt az ideje a visszavágásnak. A szlovák játékosok nagy része légiós, nagyon jó kis csapatot alkotnak, nem véletlenül nyerték meg eddig mindkét Balaton Kupát, de remélem, idén megszakítjuk a sorozatukat. A másik elődöntőnek a lengyelek az esélyesei, bízom benne, hogy hétfőn ellenük játsszuk majd a finálét. Van néhány hiányzónk, de hasonló nehézségekkel küzdenek a riválisaink is, emellett úgy gondolom, a válogatottnál sosem szabad a hiányzókkal foglalkozni, mindig az aktuális keret a legerősebb. A torna remek felkészülés lesz az előttünk álló Európa-bajnoki selejtező sorozatra, bízom benne, hogy a teljesítménnyel és az eredménnyel is elégedettek lehetünk a viadal végén.


A torna programja:

Augusztus 1., szombat
14:00 Fehéroroszország–Lengyelország
16:30 Magyarország–Szlovákia

Augusztus 3., hétfő
14:00 Bronzmérkőzés
16:30 Döntő

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Bíró Barbara (UTE) , Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Védők: Szeitl Szilvia (1. FC Femina), Tálosi Szabina (SC Südburgenland), Szabó Viktória (FC Lübars, Berlin), Tóth Gabriella (Werder Bremen), Rácz Zsófia (FC Lübars, Berlin), Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC), Nagypál Fatima (Ferencvárosi TC)
Középpályások: Hummel-Smuczer Angéla (MTK Hungária FC), Nagy Lilla (MTK Hungária FC), Horváth Boglárka (Ferencvárosi TC), Nagy Ágnes (MTK Hungária FC), Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC), Szuh Erika (FC Neunkirch), Csiszár Henriett (FC Lübars, Berlin), Krisztin Sára (FC Neunkirch)
Támadók: Zágor Bernadett (Ferencvárosi TC), Pádár Anita (MTK Hungária FC), Magyarics Zoé (Viktória-Trend Optika FC), Kocsán Petra (Kóka KSK-FNLA), Zeller Dóra (TSG Hoffenheim)

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.