Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A bővített mezőnyben is ugyanazok a célok

2015. július 30. 18:48
Kétszer is magabiztosan verte a Devecsert a veszprémi labdarúgócsapat, amely három hét múlva, a Fűzfő ellen kezdi meg a megyei I. osztály küzdelmeit.

– Bár a mezőny tizenhat együttesről tizennyolcra emelkedett, a célkitűzés továbbra is változatlan a veszprémi labdarúgóknál – árulta el Szabó Péter a vehirsport.hu-nak. A Veszprémi Labdarúgó és Sportszervező Kft. vezetője arra utalt, hogy az élvonaltól elköszönő Pápa is a megye első vonalában indulhat, így a páros létszám érdekében bővítették az eredetileg tizenhat csapatosra tervezett mezőnyt.

A feljutást megcélzó bakonyi alakulat felkészülése a tervek szerint halad. Rugovics Vendel szakmai igazgató és Kozma Csaba vezetőedző együttese egy 3-0-s és egy 8-0-s sikerrel kezdett a szintén megyei első osztályú Devecser ellen. – Tetszett az, amit a pályán láttam, s az eredmények is igazolják, hogy erős csapatot sikerült kialakítanunk. A következő megmérettetés szombaton reggel kilenc órától vár a fiúkra, a Balatonalmádi FC vendégeiként léphetünk egyet előre a csapatépítésben – összegezte az eddigi tapasztalatokat a sportvezető.

Szabó Péter (archív fotó)Szabó Péter (archív fotó)

Az új Veszprém a Magyar Kupa küzdelmeiben is érdekelt. Azt, hogy mikor csatlakozik a gárda küzdelmekhez, a különleges körülmények – újonc, s nem vett részt az előző bajnoki idényben – miatt még nem lehet tudni.

A bajnokságot hazai pályán kezdi a Veszprém, amely augusztus 16-án (a pontos kezdési időpont még nem ismert) a Balatonfűzfőt fogadja az Erdész utcai műfüves pályán.

A megyei I. osztály résztvevői: Ajka Kristály SE, Balatonalmádi SE, Csetény SE, Devecser SE, Dudar SE, Fűzfői AK, Gyulafirátót SE, Herendi PSK, Pápai Perutz FC, Peremarton SC Berhida, Péti MTE, Öskü FC, Sümeg VSE, Tapolcai IAC VSE, Ugod SE, Úrkút SK, Várpalotai BSK, Veszprém

Új edzőpálya épül

A Jutasi úti sporttelepen egy 40x60 méteres műfüves futballpályát alakítanak ki, amelyet a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és az önkormányzat 15 éven át sport célokra hasznosít majd – tudósított a vehir.hu az önkormányzat csütörtöki rendkívüli közgyűléséről. Az önkormányzat az együttműködési megállapodás alapján szerzett jogok gyakorlásáért egyszeri ellenértéket fizet az MLSZ-nek, ez bruttó 16.886.858 forint. A futballpálya rendeltetésszerű használatához szükséges felújítási, javítási, karbantartási költséget, valamint a használattal járó költségeket, közterheket az önkormányzat viseli; a futballpálya üzemeltetéséről az önkormányzat saját költségén gondoskodik.

Zatkalik Dániel
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.