Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Három veszprémi az EYOF-on

2015. július 23. 21:04
Végh István 50 és 100 m-es gyorsúszásban, Renkó Evelin 400 m-es síkfutásban, míg Szita Zoltán a kézilabda-válogatott tagjaként képviseli Veszprém városát az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).

A július 26. és augusztus 1. között sorra kerülő esemény házigazdája Tbiliszi lesz. A grúz fővárosban nyolcvanegy magyar sportoló – tizenhat-tizenhat atléta és úszó, tizenkét kosárlabdázó (lányok), tizenöt kézilabdázó (fiúk), nyolc dzsúdós, hat tornász, valamint négy-négy teniszező és kerékpáros – méretheti meg magát Európa 14-17 éves korosztályában.

A Veszprémi Úszó Klub (VÚK) tehetsége, Végh István 50 és 100 m-es gyorson, s várhatóan a 4x100 méteres gyors-, illetve a 4*100 méteres vegyesváltó tagjaként is medencébe száll.

Edzője, Balogh János sikeresnek találja versenyzője felkészülését. Tanítványával egész évben a grúziai eseményre készültek, melynek főpróbája – elmondása szerint – kiválóan sikerült, hiszen Végh a serdülő országos bajnokságon 50 és 100 méter gyorson is aranyérmet szerzett. A rövidebb távon ranglistavezető időt úszott, s a százas ideje is EYOF-szintidőt ért.

A 16 esztendős sportoló számára mindkét sprintszámban a döntőbe kerülés lehet a célkitűzés, de ennél merészebb várakozásokat is megfogalmazott edzője. – Érmet várunk Istitől, ami nem lesz egyszerű. A nevezési lista alapján rendkívül színvonalas versenyre lehet számítani, s a rövid táv miatt nagyon sok múlhat egy jól elkapott rajton is – fogalmazta meg várakozásait Balogh a vehirsport.hu érdeklődésére.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubot (VEDAC) Renkó Evelin képviseli a kontinensviadalon. A klub ügyvezetője, Németh Attila portálunknak korábban elmondta: a 16 éves atléta a korosztályos európai ranglista 9. helyén áll 400 méteres síkfutásban, célja a döntőbe kerülés lehet Grúziában.

A korosztályos kézilabda-válogatott sikeréért az NB II-es MKB-MVM Veszprém II 17 éves átlövője, Szita Zoltán harcolhat. A csapatban egyébként négy balatonfüredi kézis – Máthé Dominik, Szöllősi Olivér, Horváth László és Andó Adrián – is helyet kapott.

A következő nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált Győr rendezi 2017-ben.

Zatkalik Dániel
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. 2024. április 23. 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  2024. április 18. 20:40 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.