Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Két fronton hangoltak a Veszprém Szlalomra

2015. július 22. 18:19
Az elmúlt hétvégén két autós program is akadt Veszprémben az SR Sport egyesület közreműködésével.

Szombaton egy szlalom edzést tartottak a Veszprém Aréna parkolójában, amelynek fő célja az volt, hogy a felnövekvő nemzedék gyakorolhatta a kormánytekergetést. Ifj. Mulicz László elmondta: erre azért volt szükség, mert a juniorversenyzőket nem engedik minden versenyen elindulni korhatár vagy jogosítvány korlátozása miatt. Emiatt olykor két hónapot is várnak, hogy autóba ülhessenek és próbára tegyék tudásukat a bóják között. Mivel jogosítvány hiányában közúton még nem ülhetnek a volán mögé, így kiesnek a rutinból, ami egy versenyen végzetes hibához, esetleg balesethez is vezethet. Így merült fel a kötetlen zártpályás autózás ötlete és megvalósítása.

Fotó: Tüsy fotóFotó: Tüsy fotó

Vasárnap a házgyári úti bér gokart pályán rendezte szokásos háziversenyét a Veszprém Gokart, amelybe az SR Sport egyesület ismét besegített. A kánikula ellenére az állandó versenyzők mellett ismét voltak néhányan, akik először próbálták ki magukat a gumifalak között. A három súly szerinti kategóriában tizenheten versengtek az idő és egymás ellen. A három különböző gokarttal három mért időt futott versenyzők közül Ender Martin átlaga számított a legjobbnak, így ő vihette haza az abszolút elsőségért járó trófeát.

Kategória eredmények

I. kat.: 1. Ender Martin, 2. Kovács Kristóf, 3. Pócsay Attila, 4. Kapcsándi Norbert, 5. Mulicz László, 6. Jakab Armand, 7. Szarvas Balázs.
II. kat.: 1. Steierlein Dávid, 2. Klepeisz Zoltán, 3. Ferencz Zoltán, 4. Resperger Roland, 5. Linter Szabolcs.
III. kat.: 1. Békefi Sándor, 2. Iván András, 3. Zubó Dávid, 4. Tóth Csanád, 5. Czimmermann Balázs.

Az SR Sport egyesület következő rendezvénye a Veszprém Szlalom és baleset-megelőzési nyílt nap, melyet július 26-án rendezik meg a Veszprém Aréna parkolójában.

vehirsport.hu
további cikkek
Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben. 2024. április 21. 11:17 Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt Rally Hungary Rali Eb: Csomós Miklósék harmadikak Veszprémben, Tempestini nyerte a viadalt A román Simone Tempestini, Sergiu Itu kettős győzelmével zárult a rali Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutama, a Rally Hungary Veszprémben, ahol a Csomós Miklós, Nagy Attila duó harmadikként zárt. 2024. április 14. 21:48 Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. Rally Hungary Rali Eb: a finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6. A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó áll az élen a Veszprémben és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) idénynyitó futam, a Rally Hungary második, szombati versenynapja után, legjobb magyarként pedig Csomós Miklós hatodik az összetettben. 2024. április 13. 21:55 Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Rally Hungary Rali Eb: cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok Az Erik Cais, Igor Bacigál cseh, szlovák kettős volt a leggyorsabb a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutamának, a Veszprémben és környékén pénteken rajtolt Rally Hungary-nek a Királyszentistvánban rendezett prológján, melyen a László Martin, Bán Viktor páros csak egy tizedmásodperccel maradt el az éllovastól. 2024. április 12. 21:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.