Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Porga: „A városon nem múlhat a labdarúgás sikere”

2015. július 13. 21:08
Nyilvános edzésen mutatkozott be Veszprém új labdarúgócsapata, amely a megyei I. osztályban kezdi meg szereplését.

Hétfőn délután tartotta első tréningjét Veszprém „újjászületett” labdarúgó együttese. Mint arról korábban beszámoltunk, a nemrégiben alapított gárda – Kozma Csaba edző vezetésével – a megyei első osztályban kezdi meg a 2015/2016-os szezont. Szabó Péter, a csapatot üzemeltető kft. vezetője eloszlatta azokat a híreszteléseket, melyek szerint az egyesület nem rendelkezik megfelelő engedélyekkel a megyei első osztályú induláshoz.

– Augusztus 15-én a megyei bajnokság első osztályban fogunk debütálni. Az interneten olvasható információk, melyek tévesen értelmezett jogszabályra hivatkoznak, alaptalanok. A Magyar Labdarúgó Szövetség minden kétséget kizáróan megerősített bennünket licencünk érvényességéről – hangzott el a sajtónyilvános eseményen.

Szabó PéterSzabó Péter

Az ügyvezető kiemelte: a következő hónap elsődleges célja olyan közösség kialakítása mely egy, legkésőbb két szezonon belül kiharcolhatja az NB III-as tagságot

Porga Gyula, Veszprém város polgármestere elismerését fejezte ki a veszprémi utánpótlásmunkával kapcsolatosan, hiszen az új alakulat keretének zömét olyan játékosok alkotják, akik a Veszprém FC USE-ban kezdték karrierjüket.

Porga GyulaPorga Gyula

– A veszprémiek szeretik a jó focit. Az elvárás, hogy nyerjétek meg a bajnokságot. A városon nem múlhat a siker, ha ti hozzátok az eredményt, a város folyamatosan emelni fogja a klub működéséhez szükséges támogatás mértékét – szólt a többnyire fiatal labdarúgókhoz a városvezető. – A város labdarúgásának következő húsz éve a ti lábatokban van, ugyanakkor nem szeretnénk nagy terhet rakni rátok, az eredményekhez szükséges türelem is garantált – tette hozzá.

Kozma Csaba figyeli játékosátKozma Csaba figyeli játékosát

A keret kialakítása jelenleg is zajlik. A Veszprém FC korábbi játékosai közül az edzésen feltűnt Bognár Péter, Burcsik Martin, Farkas László és Meiczinger Bence, illetve a rutinos Pálfi Róbert. A gárda az Erdész utcai műfüves pályán kezdi meg szereplését.

Galéria
A város új labdarúgócsapatának első edzése
Zatkalik Dániel
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.