Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Sztárparádé Balatonfüreden

2015. június 12. 14:47 // Forrás: MTI
Világ- és Európa-bajnokok sora nevezett a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatának jövő szombati, balatonfüredi versenyére - a hazai szövetség tájékoztatása szerint Magyarországon még sohasem gyűlt össze ilyen erős mezőny ebben a szakágban.

Ami a férfiak mezőnyét illeti, a legnagyobb név a görög Szpiridon Dzsanniotisz, aki a legutóbbi két világbajnokságon megnyerte a 10 kilométert. A brit színeket az előző, mexikói verseny győztese, Jack Burnell, valamint a tavaly 5 kilométeren Európa-bajnok Daniel Fogg képviseli. Német részről a csapatban a 2013-ban világbajnok Christian Reichert, a tavalyi Eb-n 5 kilométeren ezüst-, csapatban bronzérmes Rob Muffels, valamint Andreas Waschburger lesz ott a Balatonon. Szintén jó formában érkezik az olasz Simone Ruffini, a világkupa argentínai idénynyitójának nyertese és a mexikói viadal bronzérmese, továbbá az ausztrál Rhys Maynstone, aki Új-Kaledóniában végzett az élen.

A magyar csapatot Gyurta Gergely, Kiss Attila, Orosz Ádám, Rákos Patrik és Székely Dániel alkotja majd.

Gellért Gábor szövetségi kapitány szerint a nőknél a világ tizenöt legjobbjából tizenketten ott lesznek a rajtnál. A legnevesebb induló az olimpiai bajnok, Eb-ezüstérmes Risztov Éva, míg a külföldiek közül kiemelkedik a brazilok kiválósága, a tavaly a világ legjobbjának választott, összetett világkupa-győztes Ana Marcela Cunha és a britek 2009-ben és 2011-ben 10 kilométeren világbajnok klasszisa, a pekingi olimpiai ezüstérmes Keri-Anne Payne. Az olaszoknál Aurora Ponsele és az idei vk-szezon első két versenyén győztes Rachelle Bruni emelkedik ki. A németeknél Isabelle Harle, valamint a sportág "nagyasszonya", az idén 40 éves Angela Maurer indul.

Olasz Anna jelenleg második a vk összetett versenyében, köszönhetően az új-kaledóniai ezüstérmének és a mexikói negyedik helyezésének. Utóbbi viadal volt a magyar vb-válogató első felvonása, ez alapján jelenleg ő és Risztov áll kazanyi "indulásra" - a mostani lesz a második forduló, majd csapathirdetés a következő, setubali vk-viadal után történik. Rajtuk kívül Kiss Nikoletta és Szilágyi Nikoletta indul majd a balatonfüredi vk-n a magyar nyíltvízi csapatban.

A Magyar Úszás Napja keretében sorra kerülő vk jövő szombaton 9.30 órakor startol. A mezőny beérkezését követően, körülbelül déltől a pálya az úszás szerelmeseié lesz, hiszen a Samsung Olimpiai Úszófesztivál keretében, a két év múlva esedékes vizes vb jegyében 2017 métert kell megtenniük a vállalkozó kedvűeknek - szokás szerint a magyar medencés úszóválogatott legjobbjainak társaságában.

vehirsport.hu
további cikkek
Mocsai Tamás: az akadémiai rendszer jól működik kézilabda Mocsai Tamás: az akadémiai rendszer jól működik Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) ügyvezetője szerint a sportágban az akadémiai rendszer országszerte jól működik, ezt bizonyítja az is, hogy a magyar férfi és női válogatott is kijutott a párizsi olimpiára. tegnap 22:48 Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  2024. április 18. 20:40 Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. 2024. április 18. 20:28 Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján magyar futsalválogatott Futsal felkészülési torna: vereséggel zártak a magyarok Somorján A magyar futsalválogatott kedden 3-1-re kikapott a csehektől a Szlovákiában rendezett nemzetközi felkészülési tornán. 2024. április 17. 21:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.