Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Irány a strand, homokra fel!

2015. június 2. 15:44
Immáron ötödik alkalommal rendezik meg a SMASH strandröplabda bajnokságot.

2011-ben a Veszprémi Röplabda Club égisze alatt szervezték az első viadalt a sportág népszerűsítése érdekében. A klub megszűnése után egy vállalkozó szellemű, a röplabdát szerető baráti társaság vette kézbe az irányítást. Mára kijelenthető, hogy nemcsak regionálisan, hanem országos szinten is elismert, meghatározó versenysorozattá nőtte ki magát a SMASH, amely széles körben vonzza az érdeklődőket az ország minden pontjáról.

Az idei első fordulót június 6-án, szombaton tartják a balatonfüredi Kisfaludy strandon, ahova nézőként is érdemes kilátogatni és buzdítani a versenyzőket. A szervezők tájékoztatása szerint a nyárnyitó fordulóra két hónappal a versenynap előtt betelt a nevezés, de már van olyan kategória és forduló a nyár végén is, ahova csak tartalékos csapatként lehet előjegyzésbe kerülni.

A bajnokságon négy kategóriában (vegyes, amatőr, nyílt férfi és nyílt női) mérhetik össze tudásukat a versenysportolók vagy hobbyröplabdások. Idén két helyszínen– a balatonfüredi Kisfaludy Strandon, illetve a zánkai Erzsébet Üdülőközpontban –, három hétvégén, hat versenynapon keresztül zajlik majd a remek hangulatú sportesemény.

Az egy-egy napos, nyitó és a záró fordulóban csak a vegyes kategóriában rendeznek küzdelmeket, melyek eredménye nem számít bele a bajnokság összesített pontszámaiba.

A szervezők a folyamatos fejlődést, előrehaladást tűzték ki célul. Fontosnak tartják, hogy továbbra is lehetőséget nyújtsanak a lelkes amatőrök számára, akik érdeklődnek a sportág iránt, illetve a strandröplabda népszerűsítését is feladatunknak érzik a Balaton és a nyár adottságainak kihasználásával.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.