Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Súlyos vereséggel kezdett a Füred

2015. február 13. 21:51
A balatonfüredi kézilabdacsapatnak pillanatnyi esélye sem volt a horvát Nexe ellen az EHF-Kupa csoportkörének nyitómeccsén.

Mérföldkőhöz érkezett a balatonfüredi kézilabdasport: Csoknyai István együttese EHF-Kupa csoportmérkőzést vívott péntek este. A tópartiak a Veszprém Arénában fogadták a horvát ezüstérmes Nexét, a füredi csarnok ugyanis nem felel meg az európai szövetség minimum kétoldali lelátóra vonatkozó előírásainak. A „hazaiaknál” Vilovszki Uros eltiltás, Zdolik Bence és Kis Ákos pedig sérülés miatt nem állhatott csapata rendelkezésére.

Megilletődve, rengeteg hibával kezdett a BKSE, amely hét perc alatt négygólos hátrányba került. Iváncsik Tamás büntetőjének köszönhetően a 8. percben zörrent meg először a horvátok hálója. Sajnos a gól, majd Csoknyai időkérése sem segített átszakítani a lelki gátakat, a BKSE továbbra is rendkívül indiszponáltan kézilabdázott, a 14. percben már 1:8 állt az eredményjelzőn. Bő negyedórát kellett várni az első akciógólra: ekkor ismét Iváncsik volt eredményes.

Másodikként Győri iratkozott fel a tóparti gólszerzők közé a 22. minutumban, amelyre Sokolic nagy bombával válaszolt (3:10). Csoknyai másodjára is időkérésre kényszerült, de úgy tűnt továbbra sem sikerül ráncba szedni együttese játékát. A BKSE továbbra is rendkívül gyengén védekezett, néggyel a vége előtt már kilenc volt közte (4:13). A hajrában sikerült kozmetikázni ez eredményt: Győri és Iváncsik újabb gólja után Szöllősi a saját térfeléről lőtt az üres horvát kapuba, a végén pedig Bánhidi is betalált (8:13).

Hiába bizakodott a szünetben a majd’ másfél ezres publikum, hogy „feltámadnak” a kedvencek, nem sikerült tovább csökkenteniük a különbséget (35. perc: 10:15). Sőt, a meccs kétharmadához érve ismét héttel ment a Nexe. Mrdenovic kétperces kiállítása után ismét nekiveselkedett a hátrány ledolgozásának a Balaton-parti alakulat, Bóka után Iváncsik is betalált gyors indításból (43. perc: 14:19). Ezt követően kellemetlen közjáték szakította félbe a találkozót, miután áramszünet miatt hosszú percekre kialudtak a reflektorok.

A váratlan intermezzo után zsinórban négyet lőtt a horvát gárda, amely így a szoros vereség esélyétől is megfosztotta ellenfelét (46. perc: 14:23). A vendéglátó a folytatásban is szétesően kézilabdázott, a zöldmezes Nexe szintet tetszés szerint lőtte góljait (53. perc: 16:27). A hajrában is postosan az történt, ami a teljes találkozón: a hitehagyott fürediek a játék minden elemében alulmaradtak vendégeikkel szemben. A végén Iváncsik harmadszor is hetest hibázott, a 19:31-es végeredményt az öt gólig jutó Bánhidi állította be.

Férfi kézilabda EHF-Kupa, D csoport, 1. forduló:
Balatonfüredi KSE–RK Nexe 19:31 (8:13)
Veszprém Aréna, 1500 néző. Vezette: I. Covalciuc, A. Covalciuc (moldávok).
Balatonfüred: Székely – Iváncsik T. 4 (2), Ligetvári, Bánhidi 5, Gerdán, Faluvégi, Kovacsics. Csere: Borbély (kapus), Szöllősi 3, Grigorjev, Győri 4, Kancel, Bóka 3, Gábori. Vezetőedző: Csoknyai István.
Nexe: Lelic – Celebi 5 (1), Bozic-Pavletic 5, Jurjevic 4, Mrdenovic, Vegar 4, Nuic 3. Csere: Juzbasic (kapus), Barisic 1, Kruzic 1, Sakic 3, Sokolic 2, Oroz 1, Herceg 2, Tomas. Vezetőedző: Zdenko Kordi.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/2, ill. 1/1.

Így látták a főszereplők

Csoknyai István: – Nagyon nehéz egy ilyen fájó verség után megszólalni. Sokat készültünk, szerettünk volna sikeresen bemutatkozni a csoportban. Az ellenfél azonban jobban feltérképezett minket, s az is látszott, hogy jó meccseket játszanak a SHEA-ligában. Sokkal, lendületesebb, dinamikusabb játékot mutattak nálunk. Rengeteg technikai hibát vétetünk, s számos rossz lövésünk volt. A mai meccsen csak edzőpartnerei voltunk a jó erőkből álló horvát csapatnak. Tanulnunk kell a vereségből, hiszen kedden kupameccs vár ránk, a hétvégén pedig Svédországban utazunk. Az északiaknál szeretnénk jobb játékot produkálni, mert a mai teljesítménnyel sanszunk sincs a sorozatban.

Győri Mátyás: – Nem azt csináltuk, amit a meccs előtt megbeszéltünk, nem követtük az edzőnk utasításait. Nincs időnk lógatni az orrunkat, minél előbb össze kell szednünk magunkat, mert kedden már kupameccs vár ránk. Gratulálok a Nexének. Bízom benne, hogy a visszavágó szorosabb lesz.

Zdenko Kordi: – Gratulálok a játékosaimnak a megérdemelt győzelemhez, s a hazaiaknak a sportszerű játékhoz. Nagyon jó véleményem van a magyar kézilabdázásról, jól ismerem Csoknyai mestert és munkásságát is. Nagyon tiszteljük a füredieket, ezért nagyon keményen készültünk ellenük. Különösen a meccs első húsz percében sikerültek az elképzeléseink, később sokat változtattam, amivel esélye nyílt az ellenfélnek a felzárkózásra, de nem forgott veszélyben a győzelmünk.

Perica Lelic: – Gratulálok a füredieknek a sportszerű játékhoz és a jó meccshez. Talán az idény legjobb mérkőzését játszottunk ma. Nagyon sokat készültünk az ellenfelünkből, s a találkozó jelentős részében meg is valósítottuk az elképzeléseinket, ami győzelemhez vezetett. Elégedett vagyok a játékunkkal. 

Zatkalik Dávid
vehirsport.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.