Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új korszak a labdarúgó utánpótlásban?

2015. január 22. 20:22
Az MLSZ utánpótlási stratégiáját ismertette csütörtök esti veszprémi előadásán Kiss Baranyi Sándor. A rendezvényen hatvan egyesület képviselője vehetett át technikai eszközöket.

A Simonyi iskolában tartott eseményre a megye labdarúgó utánpótlás műhelyeinek vezetői, edzői kaptak meghívást. A bő másfél órás előadás első részében a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) utánpótlás-program vezetője, Kiss Baranyi Sándor értékelte a magyar labdarúgás jelenét, valamint prezentáció formájában felvázolta a szövetség jövő-koncepcióját.

A vetítést megelőzően a jelenlévő sportszakemberek közösen elemeztek egy rövid részletet egy nemzetközi U17-es mérkőzésből, majd az előadó ennek mintájára önkritikusan kiállította a bizonyítványt a jelenkor utánpótlás focijáról.

Kiss Baranyi SándorKiss Baranyi Sándor

Kiss Baranyi mondandójában kiemelte a magyar labdarúgó közeg összes betegségét, beleértve az infrastrukturális, szakmai, motivációs, koncepciós tényezőket. – A magyar labdarúgásban senki nem mondhatja el magáról, hogy jó munkát végzett az elmúlt harminc évben – mondta.

Hozzátette, az MLSZ azon dolgozik, hogy olyan futballkultúrát, -környezetet hozzanak létre, melyben a kiemelkedően tehetséges fiatalok nemzetközi szintű munkát tudjanak végezni. Ehhez a jelenlévők segítségét kérte a szakember, akinek meglátása szerint az akadémiai rendszer minőségi javítása az elsődleges, ehhez pedig az szükséges, hogy az alacsonyabb szintű labdarúgó-műhelyek együttműködjenek.

A folytatásban az MLSZ változó anyagi támogatási rendszerét ismertette. Elhangzott, hogy a jövőben azok az egyesületek kapnak támogatást, melyek megfelelnek a szigorú kritériumrendszernek, valamint mérhető teljesítményt produkálnak.

Az esemény zárásaként a sportvezetők átvehették az egyesületek számára ajándékozott laptopokat és nyomtatókat, melyek alkalmazásával a friss eredménykövetés mellett a későbbiekben lehetőség nyílik olyan adatbázisok létrehozására, melyeken keresztül nyomon követhető lesz egy adott játékos fejlődése.

Zatkalik Dániel
további cikkek
Tóparti rangadóval folytatódik a vármegyei küzdelem vármegyei foci Tóparti rangadóval folytatódik a vármegyei küzdelem A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal előttünk álló fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg a listavezető, címvédő Úrkútra könnyed ütközet vár a sereghajtó Várpalota ellen. ma 14:09 EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket labdarúgás EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden nyilvánosságra hozta a nyári, németországi kontinensviadalon mérkőzéseket vezető bírók névsorát, amelyben a romániai magyar Kovács István is megtalálható. tegnap 8:45 Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón vármegyei foci Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott a listavezető Úrkút az üldöző Fűzfővel – képriport a rangadóról, összefoglaló a forduló eredményeiről. 2024. április 22. 12:21 Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém Practical VSC Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém A Practical VSC 2-0-ra nyert a Dorog vendégeként a labdarúgó NB III vasárnapi mérkőzésén. A címvédésért küzdő veszprémiek számára jól jött a siker, hiszen az elmúlt három fordulóban – a szurkolók nagy bánatára – elmaradt a győzelmük. 2024. április 21. 19:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.