Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Floorball: foghíjasan is jól szerepeltek

2014. november 18. 21:34 // Forrás: Orosz Tamás
A betegségek által tizedelt Lizards FT U15-ös együttese 8-4-re nyert a fővárosi Phoenix vendégeként.

Megbetegedések miatt még mindig foghíjas csapattal utaztak el a fővárosba a veszprémiek: első számú kapusuk, Tótik Simon és Kiss Máté is kihagyta ezt a mérkőzést. Így mindössze kilenc mezőnyjátékossal és Maier Péter kapussal – aki fiatalabb korosztályban véd – vágtak neki az útnak.

Jól kezdte a veszprémi csapat a mérkőzést. Praznovszky Pálnak szárnyakat adott, hogy ő lett a csapatkapitány. Olyan elánnal küzdött, futott, hogy még a csapattársait is meglepte. A 4. percben ő szerzett vezető gólt egy szép lefordulás után. A válaszra nem kellett sokáig várni, 40 másodperccel később már a házigazdák örülhettek az egyenlítő góljuknak. A harmad 9. percének végén sikerült újra előnyt szereznie a gyíkoknak. Először Bögi Levente vette be a Phoenix kapuját egy éles szögből leadott lövéssel, majd a középkezdés után öt másodperccel Balázs Levente emelhette magasba a kezét, gólját ünnepelve.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az elsőt abbahagyták a gyerekek. A bakonyiak következő két gólját a Trombitás testvérpár jegyzi. Először Anna talált a kapuba egy távoli lövéssel, majd Balázs szerzett egy szemfüles gólt letámadásból. Ezek után kicsit eldugták a gólzsákot a „gyíkoknál”. A Phoenix kezdett feltámadni, ami talán annak is köszönhető, hogy túlságosan is hátradőlt ellenfelük a biztos vezetés birtokában. De azért szép ez a játék, mert amilyen gyorsan lehet előnyt szerezni, olyan gyorsan el is lehet veszíteni. A 9. és a 12 percben szerzett két góljával a hazai gárda újra kétgólos távolságba került. Ezekben a percekben ők uralták a játékot, a „gyíkok” alig jutottak el kapura lövésig. Aztán a hajrában Réti Péternek köszönhetően mégis megremegett újra a budapestiek hálója. A kapu mögül adta be a labdát az érkező csapattársnak, akit megelőzött egy phoenixes védő, de szerencsétlenül pont a saját kapujukba pattant róla a labda.

Az utolsó 15 percre összeszedte magát a veszprémi gyereksereg. Folyamatosan nyomás alatt tartották a Phoenix kapuját, lövésekkel próbálkoztak távolról is. A 4. percben mégis Orosz Luca higgadtságának köszönhetően nőtt a különbség újra négygólosra. Fertig Dávidtól kapott egy szép passzt, ő pedig okosan a kapus válla mellett a kapuba helyezte a labdát. A 10. perc elején aztán a vendégek is megmutatták, hogy tudnak távolról is gólt szerezni. A végeredményt egy újabb szemfüles góllal Orosz állította be. A kapu mögül nem beadta a labdát, hanem egy gyors irányváltással a másik kapuvasnál termett és a későn átérő kapus mellet, hátulról a gólvonal mögé húzta a labdát.

– Egy nagyon jó mérkőzésen, egyre jobb formát mutató ellenfél ellen sikerült okos, higgadt játékkal megszerezni a győzelmet. Ilyen mérkőzésekre érdemes kilátogatni, mert szép és tisztességes játékot lát az ember, egy nagy élménnyel gazdagabban térhettünk haza – értékelt Orosz Tamás csapatvezető.

U15-ös floorball-bajnokság:
Phoenix Fireball SE–Lizards Floorball Team 4-8 (1-3, 2-3, 1-2)

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.