Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elhunyt Glatz László

2014. november 7. 19:27
Az Anna-bálok örökös főszervezője, a kispályás kézilabda füredi meghonosítója 89 éves volt.

November 7-én, hajnalban, életének 89. évében elhunyt Glatz László, a város sport és közéletének meghatározó szereplője, aki testnevelő tanárként generációkat szoktatott a sportra – számolt be a szomorú hírről a balatonfüredi kézilabdacsapat hivatalos honlapja.

Glatz László 1926-ban született Lovászpatonán, a testnevelési főiskola elvégzése után nem sokkal költözött Balatonfüredre. 1957-től évtizedeken át tanított testnevelést a füredi Radnóti Miklós Általános Iskolában, 1975-88 között a sportiskola igazgatója volt.

Glatz László (1926-2014) – fotónk a 2012.04.20-ai Veszprém–Füred kézilabdameccsen készültGlatz László (1926-2014) – fotónk a 2012.04.20-ai Veszprém–Füred kézilabdameccsen készült

A városban ő indította útjára a kispályás kézilabdázást és 1961-75 között a kézilabdacsapat edzője is volt. Aktív közéleti tevékenység jellemezte, húsz éven keresztül, 1969-89 között, volt az Anna- bálok főrendezője, szervezőmunkájával a Guiness rekordok könyvébe is bekerült. A Balatonfüred Városért Közalapítvány alapító tagja, három évig elnöke, több helytörténeti könyv társszerzője, szerzője. 1996-ban Pro Urbe díjat kapott, 2003-ban Balatonfüred sportjáért elismerést.

2014. május 31-én vette át a városi közalapítvány díszoklevelét, a kultúra, sport és idegenforgalom terén végzett kiemelkedő tevékenységéért.

A tóparti város önkormányzata Glatz Lászlót saját halottjának tekinti.

vehirsport.hu
Melczer Zsolt
további cikkek
Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. tegnap 20:03 Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Telekom Veszprém Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Momir Ilics, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint egy labda dönthet a dán Aalborg HB elleni párharcban, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. tegnap 19:53 Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. tegnap 14:59 Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! Telekom Veszprém Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! A Telekom Veszprém csütörtökön este (18.45) a dán Aalborgot látja vendégül a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Az idény eddigi legfontosabb, sorsdöntő derbijét megelőzően Ligetvári Patrik a vehir.hu kérdésére azt nyilatkozta, a higgadtság lehet a siker kulcsa. tegnap 12:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.