Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Hajdu: már felszabadultan játszhatunk

2014. január 28. 14:16 // Forrás: MTI
Túl vagyunk a legfontosabb mérkőzésünkön, most már felszabadultan játszhatunk - vélekedett Hajdu János, a szerbiai világbajnokságon negyeddöntőbe jutott magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Hajdu János az MTI-nek elmondta: kezd egyre jobban összerázódni csapata.

"A rutinosabbak sokat segítenek a fiatalabbaknak, és végig azt hajtogatták, hogy a csoportmeccsek hibáit majd a nyolcaddöntőben ki lehet javítani. Ki is javítottuk, és főleg a védekezéssel, valamint a kapusteljesítménnyel sikerült nyerni" - tette hozzá.

A kapitány kiemelte azt is, mindenki bízott abban, hogy a hatodik mérkőzésen, a kieséses szakasz nyitányán jön majd a legjobb teljesítmény, és most már felszabadultan lehet játszani.

Az olimpiai és világbajnoki bronzérmes spanyolok hétfői nyolcaddöntős legyőzését követő szünnapon a csapat átutazik Újvidékről Belgrádba, ahol szerdán 17.30 órakor találkozik az előző vb-n - hazai környezetben - ötödik, a londoni olimpián hatodik brazil együttessel. A rivális egyik ásza a BL-győztes Győrt erősítő Eduarda Amorim. Rajta kívül többen is Európában játszanak, hatan az osztrák Hypo NÖ-ben szerepelnek.

MTI Fotó: Illyés Tibor MTI Fotó: Illyés Tibor

Hajdu szerint a magyar csapat a spanyolok vagy a brazilok ellen nem játszik olyan lelki teherrel, mint tenné ezt a norvég válogatottal szemben, és ez is nagy segítség.

"Érezhető volt, hogy a spanyolokat meglephetjük, ugyanakkor a brazilokkal szemben van törlesztenivalónk" - mondta a megbízott szövetségi kapitány.    

Emlékeztetett, hogy október 26-án, Szombathelyen felkészülési tornán a dél-amerikai együttes úgy nyert 28-26-ra, hogy Tomori Zsuzsanna nem játszott, a többiek közül pedig mindenki pályára léphetett. Azt a viadalt amúgy a brazilok százszázalékos mérleggel zárták, a magyar csapat lett a második.

"Akkor megígértem, hogy a brazilokat legyőzzük a vb-n. Szeretném tartani a szavamat" - jegyezte meg Hajdu János.

A két csapat eddig 14-szer találkozott egymással, kilencszer nyertek a magyarok, háromszor a brazilok, és volt két döntetlen is. Az utolsó hat összecsapásból azonban csak egyszer nyert a magyar válogatott, s háromszor kikapott két döntetlen mellett.    

A brazilok - akik egyedüli nem európaiként maradtak állva - a szerbiai vb-n megnyerték a csoportjukat a házigazda szerbek és a dánok előtt. Érdekesség, hogy ebből a csoportból mindhárom továbbjutó megnyerte nyolcaddöntőjét, míg az A jelű csoportból csak a franciák, a C-ből a címvédő, olimpiai bajnok norvégok és lengyelek, a D-ből a németek és a magyarok kerültek a legjobb nyolc közé.

Mind a négy csoportelső (a francia, a brazil, a norvég és a német együttes) negyeddöntős, egy csoportmásodik (a szerb csapat) és három csoportharmadik (a magyar mellett a dán és a lengyel válogatott) csatázik az elődöntőbe jutásért szerdán.

Amennyiben a magyarok nyernek a brazilok ellen, akkor pénteken, szintén Belgrádban a dán-német negyeddöntő győztesével találkoznak.


A további program:
szerda, negyeddöntők:

Brazília-MAGYARORSZÁG, Belgrád 17.30
Franciaország-Lengyelország, Újvidék 17.30
Norvégia-Szerbia, Belgrád 20.15
Dánia-Németország, Újvidék 20.15

péntek, elődöntő (Belgrád, 18.00 és 20.45)
a brazil-magyar mérkőzés továbbjutója - a dán-német mérkőzés továbbjutója
a francia-lengyel mérkőzés továbbjutója - a norvég-szerb mérkőzés továbbjutója

vasárnap, helyosztók (Belgrád)
a 3. helyért 14.30
döntő 17.15

A további sorrend: 9. Montenegró, 10. Románia, 11. Spanyolország, 12. Koreai Köztársaság, 13. Hollandia, 14. Angola, 15. Csehország, 16. Japán, 17. Tunézia, 18. Kína, 19. Argentína, 20. Kongói DK, 21. Paraguay, 22. Algéria, 23. Dominikai Köztársaság, 24. Ausztrália

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.