Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Vb-selejtező: Szlovénia az ellenfél

2014. január 28. 9:24 // Forrás: MTI
A szlovén csapat lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott ellenfele a jövő évi, katari világbajnokság selejtezőjében - derült ki a vasárnapi sorsoláson, amelyet a jelenleg is zajló Eb helyszínén, a dániai Herningben bonyolítottak le.

A magyar válogatott kiemelt volt a párosítás elkészítése előtt.

Az oda-visszavágós párharc első meccseit június 7-én vagy 8-án, visszavágóit pedig 14-én vagy 15-én rendezik. Az első mérkőzés lesz Magyarországon.

"Nagyon erős ellenfelet kaptunk, a világ egyik legképzettebb csapatát - értékelt a hazai szövetség honlapján Mocsai Lajos szövetségi kapitány. - Ötven százalék esélyünk van a továbbjutásra. Nem lesz egyszerű megtalálni a felkészülési meccsek időpontját, mert a Bajnokok Ligája négyes döntőjét május végén–június elején rendezik, és reményeink szerint a Veszprém is érdekelt lesz benne. A legfontosabb, hogy továbbra is meglegyen a magyar csapat példás egysége, és a lehető legerősebb kerettel tudjunk kiállni."

"Kaphattunk volna erősebb és gyengébb ellenfelet is a 2. kalapból – mondta a sorsolást követően Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. - Nyilván a lengyeleket sem irigyli senki, amiért Németország ellen selejteznek, és nagy csata lehet a szerb-cseh, a bosnyák-izlandi, az osztrák-norvég és a montenegrói-fehérorosz párharc is. Ami a mieinket illeti, az első mérkőzésen hazai pályán minél nagyobb előnyt kell szereznünk a Veszprém Arénában."

Öt csapat már kvalifikálta magát a 2015. január 17. és február 1. között sorra kerülő vb-re: Spanyolország címvédőként, Katar házigazdaként, Horvátország, Dánia és Franciaország pedig azzal, hogy bejutott a legjobb négy közé a mostani kontinensviadalon. 


Az európai vb-selejtezők párosítása az európai szövetség honlapja alapján:
MAGYARORSZÁG-Szlovénia
Románia-Svédország
Lengyelország-Németország
Görögország-Macedónia
Szerbia-Csehország
Oroszország-Litvánia
Bosznia-Hercegovina - Izland
Ausztria-Norvégia
Montenegró-Fehéroroszország

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.