Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
6°C

Országos bajnok lett a VHS tájfutója

2014. szeptember 18. 10:07 // Forrás: Mérő Edit
A Veszprémi Honvéd SE színeiben induló Wieder Ilona a 60 éves nők kategóriájában országos bajnoki címet szerzett a Pakson rendezett megmérettetésen.

A tájékozódási futó országos bajnokságsorozat következő állomásaként szeptember második hétvégéjén Pakson került sor az újabb megmérettetésekre.

A Magyarország rövidtávú bajnoka címért folyó, két fordulóból álló, rangsoroló küzdelemnek helyt adó lakótelepi, parkos környezetben nem voltak különösebben bonyolult pályák kitűzve. A rendkívül gyors, pörgős versenyben viszont éppen ezért a legkisebb hiba vagy bizonytalanság is megbosszulta magát: másodperceken múltak a helyezések. Több kategória eredménylistájában is megmutatkozott, hogy az optimális útvonalat megtaláló versenyzők között egyértelműen a futásbeli képességek döntötték el a végső sorrendet; a győztes időhöz képest másodpercekkel később érkezve is már csak az 5-8. hely körül lehetett végezni.

De még ennél szorosabb küzdelmek is voltak: a Veszprémi Honvéd Sportegyesület színeiben induló Wieder Ilonának a legtöbb átmenetet megnyerve még a befutó szakaszon is erősen hajráznia kellett, hogy mindössze egy másodperccel megelőzve a mezőnyt, a 60 éves nők kategóriájában országos bajnoki címet szerezzen.

A bronzérmet nyert csapat tagjai (balról jobbra): Wieder Ilona, Lendvai Katalin és Németh Zsoltné. Fotó: Bálint BenceA bronzérmet nyert csapat tagjai (balról jobbra): Wieder Ilona, Lendvai Katalin és Németh Zsoltné. Fotó: Bálint Bence

A Paks környéki, homokbuckás, erdőfoltokkal tarkított terepen rendezték meg következő nap az országos pontbegyűjtő csapatbajnokságot. A háromfős csapatoknak itt közösen kellett megoldaniuk a feladatot, a minden csapattag által kötelezően, meghatározott sorrendben érintett 6-12 ponton felüli – kategóriától függően – további 10-30 ellenőrző pont megkeresését tetszés szerint elosztva egymás között.

Ebben a versenyszámban is született egy dobogós helyezésünk: N145-ben bronzérmes lett a Wieder Ilona, Lendvai Katalin, Németh Zsoltné összeállítású szenior női csapat.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.