Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Atlétikai csb-döntő a hétvégén Székesfehérváron

2014. szeptember 8. 18:57 // Forrás: MTI
Székesfehérváron rendezik meg a hétvégén a felnőtt és serdülő atlétikai csapatbajnokságot: szombat-vasárnap több mint ezer versenyző áll rajthoz az Alba Regia Atlétikai Klub Bregyó-közi Sportcentrumban.

Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) főtitkára elmondta: a felnőtt csapatversenyt hosszú évtizedek után rendezik meg ismételten és azon valamennyi magyar élatléta rajthoz áll. A csapatok közötti sorrend a csapattagok egyes versenyszámokban elért helyezései alapján alakul ki.    

Jelezte, hogy a hétvégén mintegy 30 millió forintot oszt szét a szövetség a klubok között a versenyen elért eredmények alapján.    

Tölgyesi Előd, az ARAK szakosztályvezetője közölte, hogy a tavaszi selejtezők után az ország 12 legjobb csapata méri össze tudását Székesfehérváron. Az atlétikai szakosztályok önállóan vagy maximum hárman összefogva indíthatnak csapatot, így összesen 36 egyesület sportolói érkeznek a versenyre.    

A felnőtteknél 40, míg a fiataloknál 32 versenyszámot rendeznek a két nap során. A felnőtteknél 270 férfi és 252 női egyéni nevezés érkezett, valamint 44 váltó indul. A serdülőknél 382 fiú, 405 lány és 37 váltó áll rajthoz.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.