Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hat új játékossal kezdi meg a felkészülést a Győr

2014. július 17. 17:32 // Forrás: MTI
Hat új játékossal, 17 fős kerettel vág neki a 2014-15-ös szezon előtti felkészülésnek a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata. Az együttes célja, hogy a legjobbak között maradjon az új idényben is.

A klub csütörtöki szezonnyitó sajtótájékoztatóján Kelecsényi Ernő klubelnök közölte: már az előző szezonban arra törekedtek, hogy olyan keretük legyen, amely képes a megújulásra, ugyanakkor bent tud maradni a legjobbak között.

A csapat célja, hogy a Bajnokok Ligája-elsőséget, a Magyar Kupát és a magyar bajnoki címet az új idényben is megszerezzék, és a klubelnök szerint a jelenlegi csapat erre alkalmas.

A Dunaújvárosból érkező Csapó Kyra kapus, a veszprémi Planéta Szimonetta jobbátlövő, a dániai Randerstől igazolt spanyol Macarena Aguilar irányító, Anna Szen, aki korábban az orosz Rosztov játékosa volt, balátlövő, Vesna Milanovic Litre, a horvát Podravka volt játékosa beálló és védő, a Lipcsétől igazolt Susann Müller pedig jobbátlövő poszton erősíti a csapatot.

Ambros Martin vezetőedző elmondta, hogy Macarena Aguilar nyaksérülés, Csapó Kyra pedig térdkeresztszalag-pótlás miatt nem tudja megkezdeni a felkészülést, a többiek remek formában vannak.

A sajtótájékoztatón a hat új játékosból négy mutatkozott be, mindannyian örömüket fejezték ki, hogy - ahogy Macarena Aguilar fogalmazott - a világ legjobb csapatában játszhatnak, ami nagy kihívás.

Kelecsényi Ernő emlékeztetett, hogy megváltozik a Bajnokok Ligája mérkőzéseinek lebonyolítási rendje, a két csoportkör után egyenes kieséses szakaszban lehet bekerülni a legjobb négy közé. A magyar versenynaptárba pedig bekerült a Szuperkupa, amelyet augusztus 31-én rendeznek a Veszprém Arénában. Ott a Győr és a Ferencváros női, illetve a Veszprém és a Szeged férfi csapata mérkőzik. A kézilabdaszezont ezzel az összecsapással kezdi az ETO.

A klubelnök hozzátette: november közepén veszik birtokba az épülő Audi Aréna Győrt, addig az egyetemi sportcsarnokban tartják a mérkőzéseket.

vehirsport.hu
Melczer Zsolt
további cikkek
Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón férfi kézilabda NB I/B Férfi kézilabda NB I/B: döntetlen a veszprémi rangadón Megosztozott a pontokon a Veszprém Handball Academy U21 és a Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 a másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság pénteki találkozóján. tegnap 23:47 Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában labdarúgás Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában Elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne lépjen pályára ciprusi klubcsapatában Lang Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott védője, aki március végén szenvedett lábközépcsont-repedést egy edzésen. tegnap 23:21 Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. tegnap 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). tegnap 7:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.